Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar,
Yeni yılın ilk yayınını bu çok hafif, lezzetli ve sağlıklı tatlıyla yapmak istedim. Trabzon hurması anlatılanlara göre sağlığımız için çok faydalı bir meyve. Birkaç kere aldım fakat gördüm ki evde çok iştahla yenmiyor. Hele biraz da sert ise gerçekten acayip kekremsi bir tadı oluyor. O yüzden alırken muhakkak yumuşacık olanları seçin derim ya da tam olgunlaşmamış ise yumuşayana kadar birkaç gün bekletin.
Neyse aldım ve pasta olarak değerlendirdim. Böylece hem hurmaları herkese yedirmiş oldum hem de geri çevirmeyecekleri bir tatlı ortaya çıkmış oldu.
Bu tarifimi ayrıca sevgili Semiha'nın etkinliğine göndermek istiyorum.
Malzemeler:
1 kg iyice olgunlaşıp yumuşamış trabzon hurması
2 paket pötibör bisküvi
1 bardak iri kıyılmış fındık veya ceviziçi
3-4 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket vanilyalı puding
3, 5 bardak süt
hindistan cevizi,fındık, ceviz, tarçın
Yapılışı:
Önce arkadaşlar hurmaları kabuklarından sıyırıp blendırdan geçirin. Pürüzsüz hale getirin.
Tencereye alın, içine şekeri ve yarım bardak suda açılmış nişastayı ekleyin. Göz göz olana kadar pişirin. Piştiğinde tarçın ekleyin.
Dikdörtgen borcama önce 1 sıra bisküvi dizin, üzerine sıcak hurmayı yayın, bol fındık serpin, sonra 1 sıra daha bisküvi dizin ve kalan hurmalı karışımı yayın.
En son üçüncü sıra bisküvi dizin.
Bir paket vanilyalı pudingi tarifine göre pişirin ve son sıra bisküvilerin üzerine sıcakken yayın.
Üzerini hindistan cevizi, fındık, ceviz, tarçınla dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın sevgilerimle...
Tarifin yayında Özgen cim. Ellerine sağlık. Ayrıca katılımın için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilellerine sağlık çok hoş bir tarif olmuş
YanıtlaSilçok faydalı olduğunu biliyorum ama doğru dürüst kullanmak kısmet olmadı biraz da tembellik diyelim
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilharika görünüyor......
ellerinize sağlık.sitede farklı ve değişik lezzetler var.arlarından bir kaçını denemek için seçtim bile.ben de yeni blog oluşturdum.(asyadanesintiler.blogspot.com)ziyarete beklerim.katılıp yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerine sağlık.sevgiler:))
YanıtlaSilBlogunuz da bir dolaştımda, çok güzel tarifleriniz. Özellikle Halley'li pastayı çok sevdim :)
YanıtlaSilHurmayı bende çok yemem ama pastada değerlendirmek çok iyi bir fikir. Gerçekten nefis görünüyor ellerinize sağlık.
Sen nerelerdesin :)) çocuklar olunca insan kimseyi göremiyor. Tatlın harika hafif ve besleyici hemen not aldım. Ellerine sağlık Özgen'cim.
YanıtlaSilçok güzel olmuş iyi fikir
YanıtlaSilellerine sağlık
Olgunlasmis hurmalarima en uygun tarif sizinki,hem bisküvili hem pudingli,cok tesekkürler yayinladiginiz icin...
YanıtlaSilcanımm nette hurmalı tarifleri dolaşırken gördüm tarifini ve çok begendim evde hurmalarım var ve çocuklarım yemiyor ama pastayı seviyorlar birde böyle deniycem inşallah. ellerine sağlık opüyorum kocaman sevgilerimle :)
YanıtlaSilTarifiniz harika görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum, defterime ekledim. Teşekkürler, ellerinize sağlık
YanıtlaSil