TRABZON HURMALI BİSKÜVİLİ PASTA


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlar,
Yeni yılın ilk yayınını bu çok hafif, lezzetli ve sağlıklı tatlıyla yapmak istedim. Trabzon hurması anlatılanlara göre sağlığımız için çok faydalı bir meyve. Birkaç kere aldım fakat gördüm ki evde çok iştahla yenmiyor. Hele biraz da sert ise gerçekten acayip kekremsi bir tadı oluyor. O yüzden alırken muhakkak yumuşacık olanları seçin derim ya da tam olgunlaşmamış ise yumuşayana kadar birkaç gün bekletin.
Neyse aldım ve pasta olarak değerlendirdim. Böylece hem hurmaları herkese yedirmiş oldum hem de geri çevirmeyecekleri bir tatlı ortaya çıkmış oldu.
Bu tarifimi ayrıca sevgili Semiha'nın etkinliğine göndermek istiyorum.


 
Malzemeler:
1 kg iyice olgunlaşıp yumuşamış trabzon hurması
2 paket pötibör bisküvi
1 bardak iri kıyılmış fındık veya ceviziçi
3-4 kaşık toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket vanilyalı puding
3, 5 bardak süt
hindistan cevizi,fındık, ceviz, tarçın
Yapılışı:
Önce arkadaşlar hurmaları kabuklarından sıyırıp blendırdan geçirin. Pürüzsüz hale getirin.
Tencereye alın, içine şekeri ve yarım bardak suda açılmış nişastayı ekleyin. Göz göz olana kadar pişirin. Piştiğinde tarçın ekleyin.
Dikdörtgen borcama önce 1 sıra bisküvi dizin, üzerine sıcak hurmayı yayın, bol fındık serpin, sonra 1 sıra daha bisküvi dizin ve kalan hurmalı karışımı  yayın.
En son üçüncü sıra bisküvi dizin.
Bir paket vanilyalı pudingi tarifine göre pişirin ve son sıra bisküvilerin üzerine sıcakken yayın.
Üzerini hindistan cevizi, fındık, ceviz, tarçınla dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Tarifin yayında Özgen cim. Ellerine sağlık. Ayrıca katılımın için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok hoş bir tarif olmuş
    çok faydalı olduğunu biliyorum ama doğru dürüst kullanmak kısmet olmadı biraz da tembellik diyelim

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım...
    harika görünüyor......

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.sitede farklı ve değişik lezzetler var.arlarından bir kaçını denemek için seçtim bile.ben de yeni blog oluşturdum.(asyadanesintiler.blogspot.com)ziyarete beklerim.katılıp yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. Blogunuz da bir dolaştımda, çok güzel tarifleriniz. Özellikle Halley'li pastayı çok sevdim :)
    Hurmayı bende çok yemem ama pastada değerlendirmek çok iyi bir fikir. Gerçekten nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Sen nerelerdesin :)) çocuklar olunca insan kimseyi göremiyor. Tatlın harika hafif ve besleyici hemen not aldım. Ellerine sağlık Özgen'cim.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş iyi fikir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Olgunlasmis hurmalarima en uygun tarif sizinki,hem bisküvili hem pudingli,cok tesekkürler yayinladiginiz icin...

    YanıtlaSil
  10. canımm nette hurmalı tarifleri dolaşırken gördüm tarifini ve çok begendim evde hurmalarım var ve çocuklarım yemiyor ama pastayı seviyorlar birde böyle deniycem inşallah. ellerine sağlık opüyorum kocaman sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  11. Tarifiniz harika görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum, defterime ekledim. Teşekkürler, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder