SÜTLÜ BALIK



Herkese günaydınlar ve güzel bir pazar günü diliyorum sevgili arkadaşlar,

Hafta sonu yağmurlu geçecek deniyordu ama Fethiye 'de hava yine şaşırtıcı derece güzel. İnşallah bir süre daha böyle devam eder. Canım hiç kış psikolojisine girmek istemiyor açıkçası.

Neyse size öyle bir balık tarifi vereceğim ki inanın bayılacaksınız.Hiç balık yemeyenleri bile afiyetle yedirtecek kadar lezzetli.
Bu tarifi geçenlerde Soframız programında görmüştüm.İzmirli bir bayan yapmıştı.

Hep aklımda kaldı, sonunda geçen gün yaptım.Eşime sütlü balık yapacağımı söyledim, yüzünü buruşturdu, zehirlenmiyelim falan diye söylendi. Dur bakalım bir yiyelim de gör dedim ve sonuç ; o da İncim de bayıldı. Sözü fazla uzatmadan buyrun paylaşalım:


Malzemeler:

1 kg taze beyaz etli balık (daha fazla da kullanabilirsiniz kılçıklarını temizleyeceğiniz için.Ben levrek kullandım harika yakışıyor.)

tane karabiber, 2-3 defne yaprağı

su

2 bardak süt

1 kaşık tereyağ

2 silme kaşık un

varsa 2 kaşık tulum peyniri ( ben Fethiye'nin kırıntılı tulum peynirini kullandım )

ayrıca üzeri için kaşar peyniri rendesi

tuz, karabiber


Yapılışı:


Önce arkadaşlar balıkları ganişçe bir tencereye koyun. Üzerini aşcak kadar su ekleyin. Tane karabiber, tuz ve defne yaprağıyla haşlayın.

Balıklar haşlanınca deri ve kılçıklarından iyice ayırın ve iri parçalar halinde didikleyin.

Bu parçaları bir borcama boşluk kalmayacak şekilde yayın.



Ayrı bir tencereye tereyağını alın, eriyince içine 2 kaşık unu atın ve kavurun. Kavrulunca üzerine soğuk sütü ekleyin. Koyulaşana kadar pişirin. Ocağı söndürünce içine tulum penirini, az tuz ve karabiber ekleyin. Tulum peyniri yoksa kaşar da ekleyebilirsiniz.

Son olarak üzerine kaşar rendesi yayın ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu kadar afiyetler olsun ama mutlaka denemenizi öneririm.Aynı fırında tavuk gibi oluyor.Ev halkına kılçık ayıklama derdi kalmıyor.Özellikle küçük çocuğu olanlar için de ideal.

Hepinize şimdiden hayırlı, huzurlu, sağlıklı bir hafta diliyorum ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.Sağlıcakla kalın sevgilerimle...

Yorumlar

  1. ya eskiden balığın bayat olma ihtimaline karşı hiç sütlü birşey yenmezdi balıkla şimdilerde böyle nefis tarifler süslüyor sofralarımızı çok güzel bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim çok leziz görünüyor elleri
    ne sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Bizim evde de var,balık ayıklamasını sevmeyen birisi.Sütlü balık nefis olur.

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim ama eminim çok lezzetlidir canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ımm enteresan bir tarif bencee. değişik olabilir hiç denemeedim bu şekilde.yenilklere açık olmak lazım :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ankara da bugun yağışlı ve soğuk bende sevmiyorum soğukları..

    sütlü balık değişik bir tarif olmuş mutlaka lezzetlidir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım..mutlu bir hafta geçirmeni dilerim..sevgilerr

    YanıtlaSil
  8. Sütlü balık ilk kez duyuyorum ama nefis görünüyor :) ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  9. değişik ve sıradışı olmuş canım ellerine sağlık..
    tabulardan birini yıktığının resmidir:)

    YanıtlaSil
  10. Ay bu fikre hakikaten bayıldım.çok güzel olmuş.mutlaka denemeliyim.

    ellerine sağlık

    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  11. Denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim :) Bu tarifte harika bence.
    Aslında yanlış bilinen bir şeydir. Süt yoğurt ve balık beraber yenmelidir. Balık hızlı bozulan bir yiyecektir. Yanında süt veya yoğurt yersen, eğer balık bozuksa dışarı çıkarmanı sağlar. Hatta pişirmeden önce balıklar en az yarım saat sütte bekletilmelidir, zehiri varsa çıksın diye.
    Senin tarifinde tam bu kurala uymuş, bence süper. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Tarifkolik..17 Ekim 2011 02:56

    Çok lezzetli olduğuna eminim canım nefis duruyor, ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  13. Balık sever hemde ççok sever olarak denemeliyim bu tarifi..
    Ellerine sağlık canım
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  14. Insan dogrusunu bilse de yillardir bilincaltimiza yerlesmis , korkuyor tabi :)
    Ben de bir balik tarifine sut ekleyince olay olmustu, ama ana fikir: sut ve balik taze olduktan sonra zarari yok!

    YanıtlaSil
  15. Farklı bir tarif gerçekten. Balık ve sütü birarada daha önce hiç kullanmamıştım. Denemek lazım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Enfes görünüyor;süt ve balık bu ikili yanyana gelmişler güzel fikir denemekte fayda var ellerine sağlık selamlar...

    YanıtlaSil
  17. Özgen'cim arada ben de yapardım epeydir yapmadım unutmuşum. Gerçekten tadı nefis oluyor. (Kişiye göre değişir)Ellerine sağlık canım sıkça gelemememin sebebini biliyorsun. Gün bana yetmiyor, sağlık ve muhabbetinin bol olması dileği ile..

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir tarif olmuş.Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder