HAMSİKOLİ



Herkese merhabalar sevgili dostlar,

Bugün Fethiye çok güzel, tam bir yaz ve bahar karışımı. Heryer o kadar güzel kokuyor ki... O ağaçların, çiçeklerin kokusu buram buram mis gibi. İnsan yürürken içine çekiyor tertemiz çiçek kokulu havayı.


Sizlere hamsinin bol olduğu zamanlarda yaptığım çok güzel bir balık yemeği tarifi vermek istiyorum. Gerçi artık hamsi bol değil ama yapmak isterseniz sardalyayla da olabilir sanıyorum.

Buböreği de andıran bir tarif, çok lezzetli.Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:


500 gr hamsi

1 su bardağı sıvıyağ

500 gr pırasanın yeşil kısımları

maydanoz, tazesoğan,( dereotu)

mısırunu ( göz kararı, ekledikçe miktarı anlaşılıyor)

tuz, karabiber, pulbiber

1 çay bardağı su


Yapılışı:


Önce arkadaşlar hamsileri yıkayıp kılçıklarını çıkarın.

Yeşillikleri ince kıyın ve büyük bir kaseye alın,biraz tuz serpip elinizle ovmaya başlayın. biraz yumuşayınca sıvıyağı, suyu ekleyin, yine yoğurun.

Mısır ununu ilave etmeye başlayın.Tabi bu arada yoğurmaya devam ediyorsunuz.Balıkları küçük kıymanıza gerek yok.En çok ikiye bölün. Onları da karışıma ekleyin.

Kıvamına bakın içinde çok fazla mısır unu olmayacak. Yani yeşillkler ve balık daha baskın olacak.

Sonra bu karışımı yağlanmış ve mısır unu serpilmiş bir fırın kabına yayın. Üstüne de mısır unu ve kırmızıbiber serpin.

Isıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişince dilimleyerek servis yapın.


Hem yemek hem de pide gibi bir lezzet arkadaşlar. Balığa değişik bir altarnatif, gerçekten lezzetli oluyor tavsiye ediyorum.Şimdi yapmasanız bile hamsinin bol olduğu zamanlarda yapmanızı öneriyorum. Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Canım uzun bir aradan sonra yorumu
    nu görünce çok mutlu oldum.Telefo
    num daha gelmedi:((Ellerine sağlık
    bizde hamşikuşu deriz bu leziz ye
    meğe öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yollasana o güzel havadan biraz İstanbul'a. İç karartıcı ve yağmurlu bir hava var burada. Eline sağlık canım. öperim

    YanıtlaSil
  3. evet bizde yaparız bayılırım çok güzel olur ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. benim hiç yemediğim bir lezzet:))
    becerikli kızım:)))))))

    YanıtlaSil
  5. ismine bayıldım doğrusu.görüntsüde çok güzel canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hamsi cok lezzetli bir balik. Bu sekilde de harika olmus, yemesi de cok kolay pide gibi olunca. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Özgen; geçen haftaki yarışma sürecimde bloguma yaptığın anlamlı ziyaret ve verdiğin harika destek içi teşekkür ederim canım. Sağol..

    YanıtlaSil
  8. namı diğer hapçikoli :D

    yani rizede yani bizim orda böyle derler yöresel şiveyle :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Özgen; geçen haftaki yarışma sürecimde bloguma yaptığın anlamlı ziyaret ve moral desteğine çok teşekkür ederim. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  10. Bunu tarifi bende yapıyorum ama inan adının ne olduğunu bilmiyordum. Ellerine sağlık, Yaptıklarını sakın fazla yeme, sonra çok kilo alır zor doğum yaparsın. Öptüm seni..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder