PLASKA ( KIRKLARELİ )


Herkese merhabalar, tüm ziyaretçilerime ve sevgili blog dostlarıma kucak dolusu sevgilerimi yolluyor, sağlıklı, huzurlu bir haftasonu diliyorum.
Fethiye artık harika, buranın en güzel mevsimi bu zamanlar işte, değerlendirdin değerlendirdin yoksa yazı da çekilmez oluyor. İnsana yaşama sevinci geliyor, tam bir bahar havası, herşeyiyle çok güzel.
Kendimi dışarılara atıp misler gibi temiz havayı içime çeke çeke deniz boyunda yürüyesim var ama bu yıl sanırım minikten dolayı bu hayalimi pek gerçekleştiremeyeceğim. Neyse sağlık olsun büyüsün de minişim hepsini yine yaparız.
Gelelim tarifimize; bir Trakyalı ve Kırklarelili olduğuma göre bunu vermeden edemezdim, çok lezzetli ve pratik, kurtarıcı bir kek. Misafiriniz gelecekse hemen düşünmeden yapın diyeceğim bir lezzet.
Tarifimi Yöresel Lezzetler Etkinliğine evsahipliği yapan Safiye arkadaşımıza ve 74. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine evsahipliği yapan Paşasoframa göndermek istiyorum. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 demet pırasa
4 adet yumurta
2 bardak mısır unu
yarım bardak normal un
2 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
1 kabartma tozu
1 kaşık tozşeker

Yapılışı:

Önce arkadaşlar pırasaları ince kıyın ve azıcık sıvıyağda hafif soteleyin.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tuz, şeker. yoğurt, sıvıyağı iyice çırpın.
Sonra lor peyniri, soğuttuğunuz pırasaları ekleyin.
En son mısır unu, normal un, kabartma tozu ve baharatlarını ilave edin ve yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
İsterseniz üzerine bolca susam serpin ve 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu kadar kolay ve bir o kadar lezzetli yumuşacık bir lezzet. Ayrıca evde her zaman yapıp mısır ekmeği gibi de tüketebiilrsiniz. Pırasa mısır unuyla çok yakışıyor tavsiye ediyorum.
Hepinize sevgilerimi sunuyorum, afiyetle, sağlıcakla kalın, sevgilerimle...



 

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor mısır ellerine sağlık. uzun zamandır denemek istediğim bir tarif

    YanıtlaSil
  2. pazartesi misafirime yapacağım mutlaka sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Selamlar arkadaşım ellerine saglık plaska çok güzel bi yöresel tarif etkilige kazandırdınız desdegin için teşekkürler en kısa zamanda alıcam tekrar katılmanı beklerim

    YanıtlaSil
  4. harika bir tarif ellerine saglik canim denenecekler listeme kaydettim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. selamlar arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim harika yörel yemeklerin var paylaşalım tariflerimizi birbirimizle benimsiyelim sonra yabancılar bizim demesinler

    YanıtlaSil
  6. hem pratik hem leziz daha ne olsun,ellerine sağlık ,mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  7. Sana katılıyorum.Nefis oluyor.Ben bu un karışımını çok denedim.En çok 2 mısır ununa 1 normal unu beğendim.Sana da tavsiye ederim.Ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  8. çocukluğumda bir komşumuz vardı mısır unuyla ekmek yapardı soğan doğrardıiçine, o tat geldi sanki damağıma ellerine sağlık denemek isterim.

    YanıtlaSil
  9. buna benzer bir tarifi bende yapıyorum, iş nedeni ile kırklarelinde yaşıyoruz ama adını plaska olarak bilmiyordum öğrenmiş oldum :))

    YanıtlaSil
  10. Özgen'cim bende denedim ve çok sevdik. Ellerine sağlık, mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  11. Ben bu tarz şeyleri kabak veya ıspanakla yapardım hepi pırasayı garnitür olarak koyardım içine. Bu daha halis olmuş Özgencim. Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  12. MERHABALAR NASILSIN UMARIM IYISINDIR INCINDE IYIDIR...BENIM ÜÇÜZLER OKUMAYI SOKTU TEYZESI 1. SINIF BITMEK UZERE:))

    BU TARIFI ILK KEZ DUYDUM ELLERINE SAGLIK...

    YanıtlaSil
  13. Kekin nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. çok güzele benziyor ellerine sağlık canım
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık şahane görünüyor, sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. harika gözüküyor eline sağlık canım.. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. İlk fırsatta deneyeceğim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  18. Hımm eminim nefis olmuştur eminim. Ben pırasa ile tuzlu kek yapmıştım. Bunun malzemesi daha bir farklı ve bol. Denemek isterim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. Aynı malzemelerle mısır ekmeği yapmıştım; bu tarifin de nefis olacağına eminim. Ellerinize sağlık, harika görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. ne güzel görünüyor, aslında bildiğimiz tuzlu keke benziyor ama mısır unlu olunca daha bir güzel olur sanırım. ellerine sağlık. mutlu akşamlar diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Özgen hanım bende Trakyali bir pomak olarak bu tarifi çok severim. Ayrıca tarifi paylaşmanız beni çok mutlu etti . Ellerinize saglık sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder