PLASKA ( KIRKLARELİ )


Herkese merhabalar, tüm ziyaretçilerime ve sevgili blog dostlarıma kucak dolusu sevgilerimi yolluyor, sağlıklı, huzurlu bir haftasonu diliyorum.
Fethiye artık harika, buranın en güzel mevsimi bu zamanlar işte, değerlendirdin değerlendirdin yoksa yazı da çekilmez oluyor. İnsana yaşama sevinci geliyor, tam bir bahar havası, herşeyiyle çok güzel.
Kendimi dışarılara atıp misler gibi temiz havayı içime çeke çeke deniz boyunda yürüyesim var ama bu yıl sanırım minikten dolayı bu hayalimi pek gerçekleştiremeyeceğim. Neyse sağlık olsun büyüsün de minişim hepsini yine yaparız.
Gelelim tarifimize; bir Trakyalı ve Kırklarelili olduğuma göre bunu vermeden edemezdim, çok lezzetli ve pratik, kurtarıcı bir kek. Misafiriniz gelecekse hemen düşünmeden yapın diyeceğim bir lezzet.
Tarifimi Yöresel Lezzetler Etkinliğine evsahipliği yapan Safiye arkadaşımıza ve 74. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine evsahipliği yapan Paşasoframa göndermek istiyorum. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

1 demet pırasa
4 adet yumurta
2 bardak mısır unu
yarım bardak normal un
2 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
1 kabartma tozu
1 kaşık tozşeker

Yapılışı:

Önce arkadaşlar pırasaları ince kıyın ve azıcık sıvıyağda hafif soteleyin.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Tuz, şeker. yoğurt, sıvıyağı iyice çırpın.
Sonra lor peyniri, soğuttuğunuz pırasaları ekleyin.
En son mısır unu, normal un, kabartma tozu ve baharatlarını ilave edin ve yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
İsterseniz üzerine bolca susam serpin ve 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu kadar kolay ve bir o kadar lezzetli yumuşacık bir lezzet. Ayrıca evde her zaman yapıp mısır ekmeği gibi de tüketebiilrsiniz. Pırasa mısır unuyla çok yakışıyor tavsiye ediyorum.
Hepinize sevgilerimi sunuyorum, afiyetle, sağlıcakla kalın, sevgilerimle...



 

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor mısır ellerine sağlık. uzun zamandır denemek istediğim bir tarif

    YanıtlaSil
  2. .



    Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. pazartesi misafirime yapacağım mutlaka sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Selamlar arkadaşım ellerine saglık plaska çok güzel bi yöresel tarif etkilige kazandırdınız desdegin için teşekkürler en kısa zamanda alıcam tekrar katılmanı beklerim

    YanıtlaSil
  5. harika bir tarif ellerine saglik canim denenecekler listeme kaydettim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. selamlar arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim harika yörel yemeklerin var paylaşalım tariflerimizi birbirimizle benimsiyelim sonra yabancılar bizim demesinler

    YanıtlaSil
  7. hem pratik hem leziz daha ne olsun,ellerine sağlık ,mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
  8. Sana katılıyorum.Nefis oluyor.Ben bu un karışımını çok denedim.En çok 2 mısır ununa 1 normal unu beğendim.Sana da tavsiye ederim.Ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  9. çocukluğumda bir komşumuz vardı mısır unuyla ekmek yapardı soğan doğrardıiçine, o tat geldi sanki damağıma ellerine sağlık denemek isterim.

    YanıtlaSil
  10. buna benzer bir tarifi bende yapıyorum, iş nedeni ile kırklarelinde yaşıyoruz ama adını plaska olarak bilmiyordum öğrenmiş oldum :))

    YanıtlaSil
  11. Özgen'cim bende denedim ve çok sevdik. Ellerine sağlık, mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  12. Ben bu tarz şeyleri kabak veya ıspanakla yapardım hepi pırasayı garnitür olarak koyardım içine. Bu daha halis olmuş Özgencim. Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  13. MMM ELLERİNER SAĞLIK CANIM
    :))

    YanıtlaSil
  14. MERHABALAR NASILSIN UMARIM IYISINDIR INCINDE IYIDIR...BENIM ÜÇÜZLER OKUMAYI SOKTU TEYZESI 1. SINIF BITMEK UZERE:))

    BU TARIFI ILK KEZ DUYDUM ELLERINE SAGLIK...

    YanıtlaSil
  15. Kekin nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Gelibolu17'nin hazırladığı

    "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine


    28 MART-15 NİSAN tarihleri arasında


    http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...


    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...


    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....


    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”


    Muhammed Mustafa (s.a.v)


    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)


    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp


    http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  17. çok güzele benziyor ellerine sağlık canım
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  18. Canım ellerine sağlık şahane görünüyor, sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. harika gözüküyor eline sağlık canım.. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. İlk fırsatta deneyeceğim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Hımm eminim nefis olmuştur eminim. Ben pırasa ile tuzlu kek yapmıştım. Bunun malzemesi daha bir farklı ve bol. Denemek isterim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. Aynı malzemelerle mısır ekmeği yapmıştım; bu tarifin de nefis olacağına eminim. Ellerinize sağlık, harika görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. ne güzel görünüyor, aslında bildiğimiz tuzlu keke benziyor ama mısır unlu olunca daha bir güzel olur sanırım. ellerine sağlık. mutlu akşamlar diliyorum. sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Özgen hanım bende Trakyali bir pomak olarak bu tarifi çok severim. Ayrıca tarifi paylaşmanız beni çok mutlu etti . Ellerinize saglık sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder