KAHVE SOSLU KURUYEMİŞLİ CHEESECAKE


Herkese merhabalar, Fethiye 'de yine güneşli, ışıl ışıl bir gün. Ama malesef bu sefer benim içim bulutlu, kapalı biraz çünkü akşam annemleri yolcu ettik. Bu sabah kalktım, ne kadar güzel bir sabah ama ev bomboş geldi. İçim buruldu. Oysa bir gün önce son kahvaltımızı yapmıştık güle oynaya.
Çayımı içtim, biraz içerileri toparladım ama yok sıkıldım yine, ne kadar alışmışız birbirimize.Belki diyeceksiniz niye bu kadar büyütüyorsun diye ama hiç bu kadar uzun süre kalmamışlardı. İnsanın annesi babasından başka can dostu yol bence arkadaşlar.
Neyse sizlere onların evlilik yıldönümleri için yaptığım ve herzamanki gibi İncimin mumlarını söndürdüğü pasta görünümlü cheesecake'in tarifini vermek istiyorum. Annemler çok sevdi, sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Özel günlerinizde pasta olarak da suabilirsiniz.
Ayrıca bu tarifi sevgili Birsel ve İrem'in pastalar etkinliğine yollamak istiyorum. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
Tabanı için:

2 paket burçak bisküvi
2 kaşık tereyağ
portakal kabuğu rendesi
1 kaşık kakao

Üst Dolgusu İçin:

1 paket labne peyniri
1 bardak süzme yoğurt
1 paket krema
1 bardak şeker
1 vanilya, limon kabuğu
bir miktar kuru üzüm, kuru kayısı, birkaç tane hurma
2 yumurta
3 kaşık un
bir fiske tuz
Sosu:

1 bardak süt
1 kaşık türk kahvesi
1 bardak şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
1 kaşık kakao

Yapılışı:

Önce arkadaşlar tabanını hazırlıyoruz. Bunun için bisküvileri robotta un haline getirin. Tereyağı eritip üzerine ekleyin. Ayrıca portakal kabuğu rendesi ve 1 kaşık kakaoyu ilave edin. Elinizle iyice malzemeleri birbirine yedirin. Kelepçeli kek kalıbına kenarlarını yükselterek yayın, bastırın ve buzdolabına koyup biraz bekletin.
Sonra üst kreması için labne peyniri, krema, yoğurt ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam adin. Vanilya, limon kabuğu, bir fiske tuz ve unu ilave edip karıştırın. Kuru meyveleri küçük doğrayın, ekleyin. Son birkaç kere daha karıştırıp dolaptaki bisküvili tabanın üzerine dökün.
Bunu 150- 160 derece fırında 1 saat 1o dakika pişirin. Bu arada fırına vermeden önce kalıbın kenarlarını aliminyum folyo ile sarın, tepsiye yerleştirin. Tepsinin kenarından kalıbın yarısına gelmeyecek kadar su koyun.Fırını öyle çalıştırın. Böylece cheesecakin çatlamasını önlemiş olursunuz.
Pişince fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Sonra buzdolabına alın.En az 4 saat en güzel bir gece dolapta bekletin.
Sosu bir sonraki gün beklettikten sonra hazırlayın. Malzemeleri bir sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve cheesecakin üstüne dilediğiniz gibi gezdirin, süsleyin.
Ben bunu kahve soslu yaptım çünkü annem ve babam, ben de dahil tam bir Türk kahvesi hastasıyız. Siz dilerseniz sadece çikolata soslu veya herhangi bir meyve soslu da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun sevgiyle kalın...










Yorumlar

  1. Merhaba. Hala bir cheesecake yemeyen ve yapmayan biri olarak bu tarife bayıldım. Etkinliğime gönderilmesine de çok mutlu oldum, teşekkür ediyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık. Ailenizle Allah kavuştursun, başka türlü ayrılıklar vermesin.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. görüntüye bayıldım arkadaşım.tadıda öyledir eminim.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Zor oluyor ayrılıklar.Yürek titretiyor.Hele o ilk gün..
    Rahman c.c uzun ayrılıklar vermesin,yuvanızda sağlık,sıhhat,mutluluk baki olsun.Tez zamanda kavuşursunuz inşaAllah.Cheesecake benim doyamayacağım bir lezzet.Ne kadar yesem bıkmam:) Çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık..
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  4. keşke cheesecke de başarılı olabilsem de yapabilsem bende:)
    nefis görünüyor canım ellerine sağlık:))
    sevgiler..
    mutlu hemde çok mutlu günler:)

    YanıtlaSil
  5. Allah kavuştursun, yolları açık olsun.
    Kuruyemişli olmasını çok sevdim bu cheesecakein. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. büyük şehirlerin dışında yaşayan insanları öyle kıskanıyorum ki:)))fethiyeden selam falan deyince içim gitti inan,keşke bizde oralarda yaşayabilsek:(((benim için de tadını çıkar lütfen:)))
    chesecake nefisss ellerine kollarına sağlık canım
    çok öperim

    YanıtlaSil
  7. Özgen'cim Allah kavuştursun seni çok iyi anlıyorum. Kıymetlerini bil, zaman çabuk geçiyor. Pastan nefis olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. hayırlısıyla tekrar kavuşursunuz inşAllah..canım benim çok güzel bir lezzet olmuş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. olmaz ama ayıp ama hem günlük güneşlik hava hem de cheesecake ile aynı anda nispet yapmak olmaz:)) bir donuyoruz ve bu kadar güzel cheesecake i gecenin bir vakti bulamıyoruz!!! şaka bir yana ellerinize sağlık hoş bir tarif olmuş!

    YanıtlaSil
  10. özgen merhaba,
    ellerine sağlık..harika görünüyor.. annenin babanın evlilik yıldönümlerini kutluyorum..
    çok güzel bir bloğun var, baştan sona gezdik annemle birlikte, özellikle yöresel tadlara bayıldık.. şuan saat çok geç olmasa mesala dızmanayı yapacaktım:) halam çok güzel yapardı.. bize hatırlattın..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. resmen ağzımın suyu aktı elinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor. Çok severim cheesecake'i. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çok severim cheesecake'i...Sizinkinin görüntüsü harika..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Hic ama hic hayir diyemiyecegim bir tat.
    Bide kuruyemisli filan...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
    MMMM MİS CANIM
    ELLERİNE SAĞLIK
    :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder