TAHİN HELVALI SPANGLE

Merhaba arkadaşlar,
Güzel, güneşli, ışıl ışıl bir günle hepinize selamlar sevgili Fethiye'den... Burası böyle işte; bakmışsın birgün acayip bir yağmur, ertesi gün yazdan kalma bir hava. İçin huzurla dolar yine.Yaşama sevinci gelir herşeye rağmen, unutursun daha çabuk var olan sıkıntını... En azından benim için öyle.
Dileğim yüce Rabbimden hiç bozulmasın ağız tadımız, huzurumuz, sağlığımız. Sevdiklerimizle olalım her daim. Neyse arkadaşlarım yediklerimiz içtiklerimiz de bal olsun hepimize diyorum ve sözü fazla uzatmadan denediğim ve tadına doyamadığımız bomba bir sütlü tatlı tarifi vermek istiyorum sizlere.
Bu tatlıyı bir önce yayınladığım Kaşarlı Hamsi Kapama tarifim üzerine yapmıştım. Bizde kuraldır, evde balık yendiği zaman üstüne muhakkak tahin helvası yenir, balığın panzehiri derler. Bunu da geçenlerde sevgili Oktay Usta'nın tahinli spangle tarifinden esinlenerek biraz kendi yorumumla tahin helvalı yaptım.Ortaya nefis birşey çıktı. Misafiriniz geldiğinde de harika, değişik bir lezzet emin olun. Buyrun paylaşalım:

TAHİN HELVALI SPANGLE

Malzemeler:

4 bardak süt
1 bardak şeker
yarım bardak tahin
2 kaşık un, 1 kaşık nişasta
150 gr tahin helvası
altı için yarım kakaolu hazır pasta keki
1 bardak süt
3-4 kaşık pekmez, 1 dilim tahin helvası
damla çikolata veya 1 paket bitter çikolata
üzerine ceviz ve bittet çikolata(arzu edilirse)

Yapılışı:

Önce pasta kekini küp küp doğrayın ve bunları dilediğiniz porsiyonluk kaselerin dibine paylaştırın. Ayrı büyükçe bir kasede 1 bardak süt, pekmezi, 1 dilim tahin helvasını karıştırın ve helvayı çatalla ezin. Bu karışımla kaselerdeki kek parçalarını ıslatın. Damla çikolata serpiştirin, kenara alın.
Bundan sonra kremanın yapımına geçin. Bunun için 4 bardak sütü, şekeri, unu, nişastayı, 150 gr tahin helvasını bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Merak etmeyin helva pişerken eriyor. Ocağı söndürünce içine yarım bardak tahini ekleyin, karıştırın.
Sıcakken kaselerin üzerine eşit şekilde paylaştırın.Üzerlerini ceviz parçaları ve rendelenmiş bitter çikolatayla süsleyin.
Sıcakken de soğukken de yenebilen çok güzel bir tatlı arkadaşlar. Hatta Özlemciğime de ikram ettim ve bu kahvelimi diye sordu. Yani değişik bir tat da yakalıyorsunuz demek.
Afiyetler olsun, sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Özgencim ellerine sağlık harika gö
    rünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  3. değişik bir lezzet eline sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım Özgenim.O tatlı ellerin dert görmesin inşallah.Sen hep böyle yap ki bende tadayım:)))))))hehe:)))))

    Canım ya gerçekten çok lezzetliydi herzamanki gibi tahin helvalı spanglen.Çok teşekkür ederim.emeklerine sağlık.
    ÖZLEM

    YanıtlaSil
  5. canım Özgenciğim ellerine emekelerine sağlık balıktan sonra sütlü tatlı biraz korkutucu olmaz mı diye düşündüm ama helva ile panzehir olmuştur sanırım..:)
    ellerin dert görmesin canımm..

    YanıtlaSil
  6. selam ben Aynur
    ziyaretin için teşekkür ederim Özgen
    her zaman beklerim
    çok farklı bir tatlı olmuş ilk kez duydum ama denemek lazım afiyetle de yemek tabi:)
    sevgiyle sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  7. Daha önce hiç denemedim sevgili Özgen. Ama çok lezzetli duruyor, balıktan sonra ne iyi gider...
    Ellerine sağlık olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Balık üstüne ben de her zaman helva yemek isterim. Bu tarife bayıldım ilk balık yaptığımda mutlaka bu. şekilde yapacağım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder