Altın Damlacıklı Pasta


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyicilerim,
Yine çok uzun bir ara verdim, bu yazım bayağı yoğun geçti. Denizimin sünnet merasimini yaptık, tatlı bir telaşımız vardı yani anlıyacağınız.
Sıcaklarda da insanın canı sanki birşey yapmak istemiyor arkadaşlar, Fethiye malum sıcağı çekilmez oluyor. Bu arada tabiki iki kez de memlekete gidip gelince yetti diyorum. Nihayet artık evimdeyim, okullar açılıyor ayrıca benim de okulum açılıyor, bu yıl kısmetse ikinci üniversitemden mezun olacağım, bakalım hayırlısı. İncim de 8. sınıf, sınava girecek ve şimdiden çok heyecanlı. Bu sene hepimiz için bayağı yoğun olacak gibi gözüküyor.
Gelelim şu pastaya arkadaşlar, ben bu tür deneysel pastalara bayılıyorum bakalım sonuç nasıl olacak diye. Bu bir Alman pastası ve ilk defa yaptım, sonuç harika oldu. Gerçi biraz uğraştırıcı ama sırf sonucu merak ettiğimden denedim ve çok başarılıydı.
Gerçekten pastanın üzerinde bir gece sonra altın damlacıkları oluşuyor. Haydi daha fazla uzatmadan tarifi paylaşayım ve denemek isterseniz buyrun arkadaşlar:





Malzemeler:
Tabanı:
2 bardak un
125 gr yumuşak tereyağ
yarım bardak şeker
1 adet yumurta
1 vanilya, yarım kabartma tozu
1 fiske tuz
Üst kreması:
2,5 bardak süt
1 paket vanilyalı puding
1 kaşık nişasta
1 bütün artı 2 yumurta sarısı
1 kaşık limon suyu ve limon kabuğu
vanilya
1 bardak sıvıyağ
500 gr süzme yoğurt
4 adet haşlanmış ve ortadan ikiye kesilmiş armut
Altın Damlacıklı Kısmı:
2 yumurta akı
3 kaşık şeker
 Yapılışı:
Önce arkadaşlar tabanın yapımıyla başlıyoruz. Bunun için verilen malzemeleri yoğurun ve hamuru 26 cmlik kalıba kenarlarını 4-5 cm yükselterek iyice yerleştir. hamuru tabanı çok ince tutmayın, kenarları da bayağı yükseltin.
Üst kreması için de süt, vanilyalı puding ve nişastayı pişirin ve ılınıca üzerini streçle kapatıp dolaba kaldırın.
Dolaptaki kremayı mikserle çırpın, içine 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını ekleyin ve yine çırpın.
Limon kabuğu ve suyu, vanilya ve 1 bardak sıvıyağı da ilave edin, çırpmaya devam edin.
En son 500 gr süzme yoğurdu ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
4 adet halanmış armudu yarıya bölün ve kalıba yaydığınız hamurun üzerine dizin ( kenara yakın kısımlara) Çırptığınız kremayı üzerine yayın.
Pastayı ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirin.
2 yumurta akını 3 kaşık şekerle mikserle kaskatı kıvsama gelene kadar çırpın.Bu karışımı pişen ve ılyan pastanın üzerine kaşıkla tamamen sürünTekrar fırına verin ve 150 derecede hafşf kızarana kadar pişirin.Pişince çıkarın ve önce dışarda soğutun. Sonra dolaba kaldırın ve üstünü bir kapakla kapatın, sabaha kadar ellemeyin.
Sabah baktığınızda üzerinde altın gibi dmlacıkların oluştuğunu göreceksiniz, inanın bu görüntüyü görmek için denemeye değer ve lezzeti de harika bir cheesecake tadında, tabanında armutlar (elma da olabilir) nefis.
Kesinlikle deneyin derim, misafirlerinize de hava atmak için bence süper bir seçenek.


Deneyenlere kolay gelsin ve afiyetler olsun, sevgilerimle sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor yine. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. süper bişi belliiiiii oleeeey seni görmek de güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapımı biraz zahmetli ama gerçekten lezzetli teşekkür ederim

      Sil

Yorum Gönder