Sizlere sanırım bugünlerde pek meşhur olmuş ki haberim yoktu bayağı ara verdiğim için, pişmaniye kurabiyenin tarifini vereyim dedim.
Gerçekten mükemmel bir lezzet, kurabiyeler arasında artık ilk favorilerimden biri diyebilirim.Pişmaniye gibi ağızda dağılıyor, kıyır kıyır. Oğluşumun arkadaşının doğum vardı, yapıp oraya götürdük hem de denemiş oldum, bayıldım. Yapmayan kaldıysa muhakkak denesin derim, tek mesele bir başlıyorsunuz yemeye gerisi geliyor. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
250 gr margarin
4 kaşık pudra şekeri
1 bardak hindistan cevizi
1 bardak fındık
vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için:
1 bardak hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Bu kurabiyede kabartma tozu yok arkadaşlar.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın, tepsiye dizin. Isıtılmış 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. ( 18-20 dakikada pişiyor)
Bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın. Sıcak kurabiyeleri hemen içine atın.
Servis tabağına dizin ve kalan pudra şekeri hindistan cevizi karışımını üzerlerine serpin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, sevgiyle kalın...
Bunu deneyeceğim. Bir de yedikten sonra kilo olmasa daha güzel olacak. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilVALLAHİ YEDİKÇE YEDİRTİYOR AMA BOŞVERİN HER ZAMAN DA YAPILMIYOR
SilElinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilMutlaka deneyin derim sevgiler
Silof of neler yapıyon sen yaaaaa :)
YanıtlaSilMerhaba, tarif çok güzel ama ben sıvı yağlı olanları daha çok tercih ediyorum, yerken yağ yemiş gibi oluyor insan , gerçi bazı kurabiyelere çok yakışıyor..
YanıtlaSilMerhaba ben de çok katıyağlı kurabiye yapmıyorum ya da bazen yarı yarıya katıyağlı yapıyorum. Ama burada ilk defa denediğim için tarife sadık kalmak istedim ayrıca ağızda hiç yağ yemiş tadı bırakmıyor. Bir dahaki sefere sırf sıvıyağla yapacağım sevgiler
Sil