TAHİNLİ PEKMEZLİ ZEBRA KEK


Herkese merhabalar iyi haftasonları sevgili dost ve izleyenlerim,
İşte tatil bitti bile ne çabuk geçti değil mi? Öbür gün kısmetse okula başlıyor artık çocuklarımız, hayırlısı olsun bakalım maraton başlıyor.
Sizlere harika bir tarifim var, yine doğaçlama gelişti. Arkadaşım Özlem çocuklarıyla bizi ziyarete geleceğini söyledi, aklımda ne zamandır tahinli kek yapma fikri vardı daha doğrusu canım çekiyordu.
Fırsattır dedim ve çocuklar da olunca tahin pekmez olursa çok daha besleyici ve sağlıklı olur diye düşündüm, işe biraz daha da renk katmak için bildiğimiz zebra kek şeklinde hazırladım ama gerçekten mikemmel oldu. Öyle güzel kabardı ki ayrıca yumuşacık ve çok lezzetli.
Bu güne kadar yaptıklarımda ilk sıralarda yer alacakmvemsık sık yapacağım. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor zor tutuyorum kendimi çünkü tam bir bomba diyebilirim.
Ama tavsiyem çocuklarınıza okulda yanına veya okuldan geldiklerinde bir bardak sütle muffin olarak hazırlayıp vermeniz, harika olur. Buyrun paylaşalım:






Malzemeler:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
3/4 su bardağı tahin
1 fincan sıvıyağ
yarım su bardağı pekmez
1 silme kaşık kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
2,5-3 bardak un

Yapılışı:
Önce arkadaşlar 1 bardak sütü cezvede iyice ısıtın, sıcak olacak.
yumurta ve şekeri iyice çırpın, sütü yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
sonra tahini, sıvıyağı ve vanilyayı ilave edin çırpın.
Cevizi ekleyin karıştırın. Unun 2,5 bardağını ve kabartma tozunu ekleyin, spatulayla iyice karıştırın ve hamuru ikiye bölün.
Ayırdığınız kısma pekmez ve kakaoyu ekleyin karıştırın. Eğer diğerinden daha sıvık görünüyorsa bir iki kaşık daha un ekleyin. Ayrıca 1 çay kaşığı daha kabartma tozu ilave edin.
Yuvarlak küçük borcamın tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
Önce sade tahinli hamurdan 1 fincan kadar kabın tam ortasına boşaltın daha sonra bir fincan kadar da tahinli pekmezli hamurdan diğerinin tam ortasına boşaltın.
Tabi ayrı fincanlar kullanıyorsunuz. Kek hamurları bitene kadar işleme devam edin. Yani üst üste hamurları döküyorsunuz.
170 derece soğuk fırına keki verin. 45-50 dakika civarında pişirin. Tabi arada kontrol edin, sizin fırınınız daha kısa veye daha uzun sürede pişirebilir.
En son kürdan batırın ki içi hamur kalmasın.


Pişince fırından alın, yağlı kağıt olduğu için ters çevirin hemen çıkıyor. Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Hepinize sağlık ve huzur dolu hafta sonları geçirmeniz dileğiyle sevgiler...

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık. Bizim evde kekin her çeşidi çok rağbet görür, artık kızım evlendi ama inanın değişen hiç bir şey olmuyor. Bir araya geldiğimizde kek yine birinci tercihimiz oluyor.
    Tahin ve pekmez çok yakışmıştır, afiyetli yiyin.

    YanıtlaSil
  2. Çocuklar için tam bir vitamin deposu. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. off off kek en sevdiğim bu ise belli yani efsane :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş görüntü süper. Mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder