MERCİMEKLİ TEL ŞEHRİYELİ KUSKUS


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Kuskus genelde sevilen bir pilav türü, ben bazen çocuklara yoğurtlayıp içine değişik malzemeler ekleyip salatasını da yapıyorum özellikle de çiğ semizotu ve sarımsaklı yoğurtla karıştırdığım çok hoşlarına gidiyor.
Bu sefer aynı pirinç pilavı yapar gibi kavurarak hiç süzmeden kendi suyunu çektirerek mercimek ve şehriye ekleyerek yaptım. Yemeğin yanında harika oldu. Buyrun paylaşalım:




Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
sıcak etsuyu yoksa 1 adet bulyon ekleyebilirsiniz


Yapılışı:
Önce arkadaşlar bir pilav tenceresine tereyağ ve zeytinyağını alın, eriyince tel şehriyeyi ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Şehriyeler iyice renk alınca kuskusu üzerine ilave edin ve birlikte pirinç pilavını kavurur gibi kavurun. Bu arada sarımsakları da minik doğrayıp ekleyin, yanmamasına dikkat edin yoksa kötü bir koku bırakabilir.
Kuskuslar çıtır bir görünüm aldığında haşlanmış mercimekleri de ilave edin, bir iki dakika daha döndürdükten sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin, sakın su soğuk eklemeyin yoksa yapışır.
Kuskus suyu çekene ve üzeri göz göz olana kadar pişirin. Suyu çok fazla eklemeyin çünkü suyunu süzmüyoruz.
Pişince kapağın altına kağıt havlu koyun, biraz içini çeksin. Sonra çıkarıp karıştırın tel tel olduğunu göreceksiniz. Afiyetler olsun, denemenizi tavsiye ediyorum çok daha besleyici ve lezzetli hale geliyor.


Sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

Yorumlar

  1. ay bunu deneyim yaaa :) alişke çorbası biliyon muuu. erişteli mercimek çorbası yanii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder