Mübarek Ramazan ayımızın üçte birini bitirdik bile, geldimi çabucak geçiyor. Sizleri bilmiyorum ama benim oruçlu günlerim gayet güzel geçiyor, zorlanmıyorum, açlık ve susuzluk hissetmiyorum. Geçekten sağlık açısından da düşünürsek muazzam yararlı olduğunu düşünüyorum. Meğer anlıyorum ki farketmeden gün içinde farkında olmadan gereksiz birçok şeyi ağzımıza götürüyoruz.
Oruçla ne güzel terbiye ediyoruz bedenimizi ruhumuzla beraber.
Neyse gelelim tarifimize, bu tamamen spontane gelişen kendimce bir tarif. Elimdeki kocaman kırmızı biberlerle şöyle güzel bir biber dolması yapacaktım. Aklıma birden küçük güveçlerde yaptığım et sote tarifi geldi ve niye aynısını bu biberlerde yapmıyayım diye düşündüm. Üstelik kaseleri de yenilebilir halde olacaktı ve giriştim hemen. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 kg iri dolmalık kırmızı biber (İri kalınca yeşil biber de olur tabiki )
400 gr hindi veya tavuk küçük kuşbaşı et ( kırmızı et de olabilir )
1 paket mantar
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet büyükçe kurusoğan
3-4 diş sarımsak
3 adet soyulup küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve kimyon
1 kaşık soyasosu
kaşar dilimleri
ayrıca garnitür için:
patatesi soğan ve domates
Yapılışı:
Önce arkadaşlar biberleri yıkayın ve üst kapak kısımlarını düzgünce kesin. Buraları da pişirirken kapak olarak kullanacağız.
İç harcı için eti küçük kuşbaşı formunda doğrayın, mantarları iri olmayacak şekilde doğrayın.
Aynı şekilde bütün sebzeleri doğrayın.
Orta boy bir yapışmaz tencereye zeytinyağı koyun kızınca soğan ve biberleri ilave edin, biraz kavrulunca etleri ekleyin.
Mantarları ayrı bir tavada 1 kaşık zeytinyağla harlı ateşte kavurun daha sonra etli harca ilave edip birlikte kavurun ki suyunu salmasın. Tereyağını da ekleyin.
En son doğranmış domates ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin.
Tuzunu, soya sosu ve baharatlarını ilave edin. 1 çay bardağı su ilave edip pişmeye bırakın.
Biberlerin içine tuz, karabiber serpin ve borcama yerleştirin.
İçlerine iç harcı bolca doldurun ve üstlerine birer dilim kaşar koyun, kapaklarını da üstlerine kapatın.
En son bir parça yağlı kağıdı ıslatıp buruşturun ve tepsinin üzerine tamamen kapatın. Onun da üzerine alüminyum folyoyu kapatın ve 200 derecelik fırına verin. 40- 50 dakika pişirin.
Daha sonra kağıtları çıkarın ve 10 dakika daha pişirip üzerini kızartın.
Bu kadar arkadaşlar, harika bir kebab oldu, bence biber dolmasına iyi bir altarnatif, çok da lezzetli oldu, yanında pişen soğan ve patatesler de lokum kıvamında harika bir garnitür oldu. Evdekiler tam not verdi, sote ve közlenmiş biber harika yakıştı deneyin derim.
of of :)
YanıtlaSilson yazısıma bi baksanaaa :)
YanıtlaSilMerhaba :) nefis görünüyor mutlaka denicem bende bunu :) deepten geliyorum yazısında sizden bahsetmiş takipteyim artık sizi denenmesi gereken çok şey var burda sevgilerle :)
YanıtlaSilKaşar dilimleri ne kadar güzel fikirmiş ellerinize sağlık çok lezzetli gözüküyorlar :))
YanıtlaSilelinize sağlık deneyeceğim :) bloğunuzu takibe aldım bu arada ben de bloğuma bekliyorum sizi..
YanıtlaSilElinize sağlık. İnanılmaz lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilmerhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ben de bloğuma beklerim... sevgiler...
YanıtlaSilwww.soslubadem.blogspot.com.tr
Güzel bir sunum olmus :) Ellerinize saglik.Hayirli Ramazanlar.
YanıtlaSilBu nasil lezizlikte bir yemek, ellerine saglik :)
YanıtlaSil