MAKARNALI SEBZE ÇORBASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere harika bir tarifim var, şöyle ki bu çorbayı şöyle büyükçe bir kasede tüketirseniz yanına hiçbir şey eklemeden ya da sadece bir kase yoğurtla size yeterince doyuracak bir çorba.
Her türlü sebzeyi afiyetle yiyenlerdenseniz bu çorba tam size göre. Üstelik yanında ekmek tüketmenize de gerek yok çünkü içinde makarnası da var. Baktınız dolabınızda bir iki tane kalmış sebze var ve bir yemeklik çıkmayacaksa bu çorbayı deneyin derim.Asla ille de şu sebzeyle olacak bir kural yok ne varsa. Ben de dolabımda hangi sebzelerden kalmışsa onları kullandım. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
2 adet kabak
1 adet patates
2 havuç
1 kuru soğan
birkaç kök brokoli
3 diş sarımsak
6 adet irice mantar
10 tane taze fasulye
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
varsa bir avuç kıyma yoksa bir avuç küp doğranmış sucuk
3 adet küp doğranmış domates yoksa 1 kaşık salça
1 bardak boncuk makarna
yarım çay bardğı zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
tuz ve istediğiniz baharatlar
tavuk suyu, su

Yapılışı:
Önce arkadaşlar bütün sebzeleri aynı boyutta küp şeklinde doğrayın.
Geniş derince bir tencereye yağları koyun ve önce soğanla kıymayı kavurmaya başlayın sonra yavaş yavaş pişme süresine göre havuç, taze fasulye, mantar, kabak, biberleri ilave edin.
En son domates veya salçayı ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve baharatları  da ilave edip suyunu verin.
Kaynamaya başlayınca, sebzeler biraz yumuşayınca brokolileri ve 1 bardak boncuk makarnayı çorbaya katın. Arada karıştırın ki makarnalar tencerenin dibine yapışmasın.
İyice koyulaşırsa bir miktar daha sıcak su ekleyin.
Makarnalar da yumuşayınca ocağı kapatın. Çorbamız hazır, gerçekten harika bir çorba aslında bence yemek demek daha uygun çünkü içinde yok yok ayrıca çocuklarınız için de ideal, her türlü sebzeyi, karbonhidratı ve proteini de içinde barındırıyor. Bir kase yedirin tamamdır.
Afiyetler olsun, sevgiyle afiyetle kalın...


Yorumlar

Yorum Gönder