PIRASALI MANTARLI KAYIK BÖREK


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere hem börek hem de pide kıvamında harika bir börek tarifi vereceğim.İç harç olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı ne isterseniz kullanabilirsiniz. Ben mantar ve pırasa kullandım çünkü normalde  çocuklarım bu iki sebzeyi afiyetle yemiyor.
Sözü fazla uzatmadan buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
4 adet yufka
yarım kilo pırasa
yarım kilo mantar
 2 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber
1 kaşık biber salçası
2-3 kaşık lor peyniri veya beyaz peynir
Sosu:
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
az tuz, karabiber
üzeri için:
rende kaşar

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pırasa, mantar ve soğanları küçük doğrayın.
Tavada mantar,pırasa ve soğanları kavurun. Sarımsak, salça ve baharatlarını ilave edin, yumuşayana kadar pişirin.
Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
Bir yufkayı serin, önce üzerine üzerine fırçayla sos sürün.
Daha sonra büyüklüğünü nasıl isterseniz ister dörde ister sekiz üçgen parçaya bölün. Yani dörde bölerseniz daha büyük sekize bölerseniz daha küçük kayıklar elde etmiş olacaksınız.
Şimdi bir üçgen parçayı alın. Geniş kenarından boş olarak rulo yapmaya başlayın, tam ortaya geldiğinizde iki uç kısmını içe doğru birleştirin ve dışta kalan rulo yapılmamış uç  kısmını bu birleştirdiğiniz ucun üstüne katlayın. Böylece kenarlı bir tabak görünümü elde etmiş olacaksınız.


Bu yufkadan tabakların ortalarına iç harçtan paylaştırın.  Kalan sostan üstlerine bir iki kaşık dökün ve kenar kısımlarına fırçayla sürün, fırına verin.
Kenarlar kızarınca fırından çıkarın ve üzerlerine kaşar serpin tekrar peynir riyene kadar fırında tutun.
Sıcak sıcak afiyetle tüketin. Benim böreklerim aynı pide lezzetindeydi ve çocuklarım bayıldı. Üstelik mantar ve pırasa yediklerinin farkında bile değillerdi.



Sizlere de tavsiyem denemnizdir. Arada evdekilere kendi iç malzemenizle bir pide ziyefeti çekebilirsiz. Hatta tam bir hafta sonu yemeği olabilir. Sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Benim oğlanlar yese hiç durmam yaparım ne pırasayla ne de mantarla araları iyi değil kayık şeklinde çok cici olmuş. Bu şekilde yapıp sevdikleri harçla da olur ama öylede yapabilirim belki. Bir de keşke kayık şeklinin nasıl verdiğinizi de resimleseydiniz diye düşündüm. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. işte ideal anne vallaaaa :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder