Geçen gün bahçemizdeki portakallardan bayağı bir miktar topladık ve baktım koskoca bir sepet portakal hemen bitecek gibi değil. Çocuklar da her dakika portakal yemiyor tabi.Bu durumda yine iş başa düştü, birşeyler yapmazsam birçoğu ziyan olabilirdi.
Böylece aklıma bolca portakal kullanarak hafif ve lezzetli bir pasta yapmak geldi. Eşim meyveli tatlıları pek sevmediği halde bu pastaya bayıldı. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
2 bardak tozşeker
10 kaşık irmik
2 kaşık nişasta
2 bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 vanilya
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
7-8 adet halley bisküvi
Çikolata sos için:
1 bardak süt
1 bardak su
2 kaşık kakao
1 silme kaşık nişasta
1 kaşık sıvıyağ
5 kaşık şeker
50 gr bitter çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Önce arkadaşlar sütü tencereye alın. İrmik, şeker, portakal kabuğunu ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyin.
Biraz ılınmasını bekleyin. Bu arada 2 bardak portakal suyuna denk gelecek kadar portakal sıkın.
Bunu bir kaseye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyinve nişastayı açın, nişastalı portakal suyunu pişirdiğiniz irmkli muhallebiye ilave edin ve tencereyi yine ocağa alın, karıştırarak tekrar koyulaşana kadar kaynatın.
Baton bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın. Dibine bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı muhallebi yayın. Yine bir sıra bisküvi dizin. Yine muhallebi yayın, halley bisküvileri küp küp doğrayın, aralıklı olarak muhallebinin üstüne yayın. Yine muhallebi gezdirin ve en üstünü bisküviyle bitirin.
Kenarlardan sarkan streçle üzerini kaplayın ve buzdolabına kaldırın.
Mümkünse bir gece bekletin. Bir sonraki gün servis tabağına ters çevirin, streci sıyırın.
Çikolata sos için verilen malzemeleri bir sos tenceresinde kaynatın. bunu biraz ılıyınca irmikli pastanın üzerine gezdirin.
Yine üzerine portakal kabuğu rendesi serpin ve varsa portakal kabuğu reçelinden tatlı kaşığıyla yerleştirin.
Bu kadar arkadaşlar harika hafif ve lezzetli bir pasta oldu. Mutlaka deneyin derim. Hoş kokulu, pratik ve gayet lezzetli bir pasta elde etmiş olacaksınız sevgiler, sağlıcakla kalın. Hepinize sağlıklı, huzur dolu ve bol bereketli bir hafta diliyorum...
Hayırlı sabahlar, portakallıi irmikli baton pastanız çok güzel ve leziz görünüyor. Çayla birlikte ne güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
woww şahane olmuş. Portakal kokusu ile irmik ne de güzel dilimlenmiş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sunum çok güzel ellerinize sağlık eminim tadı da güzeldir =)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,nefis görünüyor..Afiyet olsun.
YanıtlaSilofff bu nasıl bişey yaaaa. nefis gözüküyooo :)
YanıtlaSilbloguma da hoşgeldiniz kii. dur ben size getiririm yorum yapcak arkadaşlar görüşürüz ki yineee :)
ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilBaton pastanın bende yeri ayrıdır ev yapımı olunca konu daha da derinleşiyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbu nefis bir tarife benziyor. elerine sağlık özgenciğim...
YanıtlaSilellerine sağlık süper :)
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Portakal mevsimi de geldi... Bu zamanda yapılacak en güzel pastalardan biri. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
YanıtlaSil