DAMAT PAÇASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Sizlere artan yufkalarınızla harika, yemekle börek arası lezzetli mi lezzetli bir tarif vereceğim. Aslında damat paçası yöresel bir lezzet, biz Trakyalıların mutfağında var ama orjinali biraz zahmetli. Yufka açıyorsunuz fakat vereceğim tarifte bunu yapmanıza gerek yok, hazır yufka kullanıyoruz. Dediğim gibi börek gibi de yemek gibi de tüketebilirsiniz. Buyrun paylaşalım:





Malzemeler:

3 adet kalçalı tavuk but
4 veya 5 adet yufka
2 adet soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 bardak tavuk suyu
Sosu:
2,5 bardak tavuk suyu
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 diş sarımsak
2 kaşık sirke
tuz, karabiber
pulbiber ve istenirse 1 kaşık tereyağ

Yapılışı:
Önce arkadaşlar tavuk etini 1 soğan, tuz ve 1 tatlı tane karabiberle haşlayın. Kenara alıp soğumasını bekleyin ve soğuyunca didikleyin.
Bir yufkayı serin ve üzerine hiç birşey sürmeden rulo yapın. Bu ruloyu ikişer parmak kalınlığında parçalar halinde kesip yağlanmış fırın kabına bitişik olarak sıkıca dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve tepsiyi doldurun.
Bir kapta 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağı ve tuzu çırpın. Bu sosu yufkaların üzerine gezdirin ve fırına verip üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Pişince çıkarır çıkarmaz yufkaların üzerine ılık tavuk suyu gezdirin.
Dittiğiniz tavuk etlerini daha lezzetli olması için bir soğanla kavurun, baharatlarını ayarlayın.Dilerseniz bir avuç da iri kıyılmış ceviz ekleyebilirsiniz.
Tavuklu harcı yufkaların üzerine yayın.
Sosu için 2 kaşık tereyağını bir tencereye alın, 2 kaşık un ilave edip kavurmaya başlayın.
Un kavrulunca tavuk suyunu ve minik doğranmış sarımsakları ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Göz göz olunca tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin.
 Bu sosu tavukların üzerine gezdirin ve pulbiber gezdirin. Daha lezzetli ve kalorili olmasını da istiyorsanız 1 kaşık tereyağını pulbiberle kızdırıp gezdirebilirsiniz.
Bu kadar arkadaşlar harika bir lezzet olduğunu söyleyebilirim, üstteki sos çok yakışıyor. Damat paçası denmesinin bir sebebi de bu sosu. Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın. evlerimizin bereketinin artması ve mutfaklarınızın  herzaman misler gibi kokularla dolması dileğiyle...


Yorumlar

  1. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel gözüküyor, gözüm kaldı öncelikle .. :) Daha sonra da sormak istiyorum, Özlem beni bir arayabilir mi? Nereye taşındılar, konuşamadık..Merak ettim.

    YanıtlaSil
  3. daha önce hiç yemediğim bir tarif ellerinize sağlık mutlaka denemek istiyorum hoşçakalın

    YanıtlaSil
  4. Karadeniz'de de buna benzer yemekler var ama üzerindeki sos çok farklıymış. Büyük lezzet katıyor olsa gerek, sirkesiyle, sarımsağıyla. Ellerinize sağlık, çok iştah kabartıcı görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder