Yarın Allah kısmet ederse erkenden yola çıkacağız, memlekete gidiyoruz, bayram tatiline erken başlıyacağız. Ramazanın geri kalanını ailelerimizle geçirmek istedik.
Gitmeden evvel ne yapsam diye düşünürken evde kalan sebzeleri bitirmek adına bu güzel yemek çıktı ortaya.
Denemenizi tavsiye ederim, ayrıca içindeki sebze çeşitlerini artırabilirsiniz. Örneğin patates, havuç vs. haydi buyrun paylaşalım:
Köftesi:
yarım kilo kıyma
1 adet soğan
galata unu veya 2 dilim bayat ekmek
sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, kekik
5 adet kemer patlıcan
5 adet kabak
çeri domates
4 adet köy biberi
3 adet kırmızı biber
sıvıyağ
2 kaşık salça
2 bardak su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun ve ceviz kadar köfteler yapıp buzdolabında biraz dinlendirin.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda beklatin.
Kabakların da kabuklarını hafifçe kazıyıp küp küp doğrayın.
Tavada az bir sıvıyağda önce kabakları kavurun ve kenara alın.
Daha sonra patlıcanları sudan geçirip kurulayın, onları da daha bol yağda kızartın.
Kabak ve patlıcanları harmanlayıp borcama yayın.
Şimdi de köfteleri aynı tavada yarı kıvamada kızartın.
Onları da patlıcan ve kabakların üzerine düzgünce dizin.
Biberleri irice doğrayıp çeri domatesleri ikiye bölün ve köftelerin aralarına dizin.
Bir sos tenceresine salçayı alın ve az zeytinyağda kavurun, üzerine 2 bardak su ekleyip kaynatın. Dilerseniz içine 2 diş de sarımsak katarsanız daha lezzetli olur.
Bu sosu yemeğin üzerine gezdirin, biber ve domatesler yumuşayana ,yemek biraz suyunu çekene kadar fırında pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, bence iftar sofralarınız için güzel bir seçenek olabilir.
Şimdiden hepinize sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum, sevgiyle kalın...
Önce arkadaşlar verilen köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun ve ceviz kadar köfteler yapıp buzdolabında biraz dinlendirin.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda beklatin.
Kabakların da kabuklarını hafifçe kazıyıp küp küp doğrayın.
Tavada az bir sıvıyağda önce kabakları kavurun ve kenara alın.
Daha sonra patlıcanları sudan geçirip kurulayın, onları da daha bol yağda kızartın.
Kabak ve patlıcanları harmanlayıp borcama yayın.
Şimdi de köfteleri aynı tavada yarı kıvamada kızartın.
Onları da patlıcan ve kabakların üzerine düzgünce dizin.
Biberleri irice doğrayıp çeri domatesleri ikiye bölün ve köftelerin aralarına dizin.
Bu sosu yemeğin üzerine gezdirin, biber ve domatesler yumuşayana ,yemek biraz suyunu çekene kadar fırında pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, bence iftar sofralarınız için güzel bir seçenek olabilir.
Şimdiden hepinize sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum, sevgiyle kalın...
Hem patlicanli hem kabakli ooo...tadindan yenmez :) Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik Ozgencim...
YanıtlaSilhımmm harika bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHmmmm harika bir yemek bu canım ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilafiyet olsun.
hayırlı makbul iftarlar..
Hem sebze, hem köfte bol vitaminli harika olmuş. Ellerinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Sağlıkla ve keyifle geçecek bir bayram dileğiyle,
YanıtlaSilsevgiyle kal.
Sağlıkla ve keyifle geçecek bir bayram dileğiyle,
YanıtlaSilsevgiyle kal.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİyi bayramlar dilerim.
YanıtlaSilpatlıcanıda severım ellerıne sağlık
YanıtlaSilpatlıcanıda severım elıne sağlık
YanıtlaSilHoff Allahcııım, gece gece nasıl ağzım sulandı. Mükemmel bir tarife benziyor. Çünküm ben patlıcanla kıymanın dansına her daim bayılırım. Kabak da bence çok yakışır yanına. Tam da bugün gündüz şöyle patlıcanlı falan bi şeyler yapsam diyordum. Mutlaka deniycem bu tarifi. <3
YanıtlaSilAyrıca bloğuna da nereden, nasıl geldim bilemiyorum. Ama tarife kapılıp ivediliklen takibe almış bulunuyorum. Bol bol da teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum... :)