Sizlere basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz harika bir sahur önerisi vereceğim. Bu böreği evde peyniriniz olmasa bile yapabilirsiniz. Şöyleki benim süzme yoğurdum bayağı ekşimişti ve atmaya kıyamadım, ocağa alıp bir çay kaşığı tuz ekledim ve 15 dakika kısık ateşte kaynattım, böylece bir kase çökelek elde ettim. Böreğimi bu çökelekle yaptım.
Haydi buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
5 adet taze yufka
1 kase lor veya evde artmış eski peynirleriniz
2 yumurta
1,5 bardak yoğurt
1,5 bardak süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz, karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Önce arkadaşlar 1 yumurta, yoğurt,süt, un ve karbonatı bir kasede karıştırın.
Peynir ve baharatları da bir kasede karıştırın.
Bir adet yufkayı tezgaha serin, yufkanın yarısına peyniri serpiştirin. Ayrıca kaşıkla hazırladığınız sostan bolca serpiştirin. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve yarım hale gelmiş yufkayı karşılıklı iki taraftan ortaya doğru büzüştürün yani büzgülü börek elde edeceksiniz. Bunu fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bir fırın tepsisi tam 5 yufka alıyor.
Tepsi dolunca kalan sosa bir yumurta daha kırın ve böreğin üzerine gezdirin. Susam, çörekotu serpin.
Afiyetler olsun arkadaşlar, sanırım biz de yavaş yavaş memlekete gitme hazırlıklara başladı, belki birkaç gün içinde gideceğiz, Ramazanın yarısını orada geçireceğiz, daha sonra da tatilimizi bir süre köyde geçireceğiz İnşallah. Çocuklar bayılıyor köye fakat biraz bloğumdan uzak kalacağım galiba.
Ohh miss afiyet şeker olsun..Mutfakta çareler tükenmez..Sevgiler.
YanıtlaSilGuzel fikir Ozgencim, ellerine saglik.
YanıtlaSilmuhacirler bu işte usta...
YanıtlaSilellerinize sağlık
ımmh nefis görünüyor.
YanıtlaSil