KÖFTELİ VE İÇ BAKLALI ENGİNAR KEBABI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugün 7 Haziran, seçim günü, doğrusu çok merak ediyorum sonuçlar ne çıkacak diye. Aslına bakarsanız ilk defa bu kadar  seçim sonuçları için böylesine meraktayım ve heyecan duyuyorum çünkü farkındaysanız bu yılki seçimler gerçekten vatanımız ve milletimiz için kritik önem taşıyor.
Neyse bizler için kim hayırlısıysa o gelsin diyelim sonuçta halkımız karar verecek, haydi hayırlısı...
Sizlere enginar mevsimi bitmeden doğaçlama yaptığım bu yemeğin tarifini vermek istiyorum.
Acayip lezzetli oldu. Biliyorsunuz enginar, taze iç bakla birbirine pek yakışır. Dolabımda ikisi de mevcuttu ve birlikte kullanıp lezzetli, bol malzemeli bir yemek hazırlamak istedim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
4 veya 5 adet büyük dolmalık enginar
1 kg kabuğuyla birlikte soyulmamıi taze iç bakla
1 adet orta boy soğan
4-5 adet saplarıyla taze soğan
3 diş sarımsak
3 kaşık pirinç
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 adet kırmızı biber
tuz, karabiber, nane
dereotu
yarım çay bardağı zeytinyağı
Köfteleri için:
300 gr kıyma
1adet küçük soğan
1 diş sarımsak
4 kaşık kuru ekmek kırıntısı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
maydanoz

Yapılışı:

Önce arkadaşlar enginarların üst kısımlarını mutfak makasıyla kesin ve düdüklü tencereye yerleştirin, üzerini geçecek kadar su koyun, limon suyu sıkın.
İç baklaları da ayıklayın ve onları da enginarların yanına koyun birlikte yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşayınca enginarların orta kısmındaki tüylü kısımları kaşık yardımıyla sıyırın.
Bu haşlama yöntemini kullanırsanız orta kısımdaki tüylü kısmı temizlemek çok kolay oluyor, kesinlikle bunu deneyin derim.
Enginarların birkaç sıra dış yaprağı üstünde kalsın, kase şeklindeki enginarları fırın kabına yerleştirin.
Bu arada kebabın iç harcı için soanı ve taze soğanları ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun, soğanları ve sarımsakları ilave edip kavurmaya başlayın.
Kırmızı biberleri de ince doğrayıp baklalarla birlikte ilave edin.
3 kaşık pirinci yıkayıp serpiştirin.
Domatesleri de soyup küp doğrayın ve yemeğin üzerine yayın, 1 çay bardağı da sıcak su ekleyin. Tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bu arda kşftelerini hazırlayın. Kıyma, soğan rendesi, kıyılmış maydanoz, sarımsak,bayat ekmek ve baharatları iyice yoğurup fındıktan büyük köfteler hazırlayın. Bunları tencerdeki pişen yemeğin üzerine yerleştirin.
Kapağını kapatıp karıştırmadan köfteler yumuşayana kadar pişirin.Köfteler çiğden konacak, önden kızartmaya gerek yok çok güzel yumuşacık pişiyor.
İç harc pişince bunu suyuyla enginarların ortasına bolca doldurun. İsterseniz üstlerine birer dilim kaşar koyun öyle fırına verin ya da koymadan fırında 15 dakika daha düşük ısıda pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun.
Hepinize hepimizin merak ettiği ve hepimize en hayırlı gelecek bir sonucun çıkacağı günler diliyorum. İnşallah herşey güzel olur sevgilerimle...


Yorumlar

Yorum Gönder