ABAGANNUŞLU YUFKALI TAVUK KEBABI


Herkese merhabalar  ve huzurlu Ramazanlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Malum Ramazan ayındayız ve hepimiz uzun bir gün oruç tutunca daha özenli sofralar hazırlamak istiyoruz. Bazen doğaçlama da olsa değişik ve şık, lezzetli yemekler ortaya çıkıyor.
Bu yaptığım yemek de evde kalan malzemeleri değerlendirmek adına öylesine ortaya çıktı ve ailece çok beğenildi.
Öncelikle kebabımızın tabanı için abagannuş veya babagannuş denilen enfes bir patlıcan salatasını hazırladım. Üzerine de yaptığım börekten arta kalan yufkalarla porsiyonluk yufkalı kebablar hazırladım, üzerinde servis ettim. Buyrun paylaşalım  bakalım, sizler için de değişik ve lezzetli bir seçenek olabilir.

Malzemeler:

Kebabı için:
2 adet yufka
4 parça tavuk but eti
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1soğan
tuz, karabiber, pulbiber
tavuk suyu

Babagannuş salatası için:
1 kg iri patlıcan
5 adet kırmızı kapya biber
2 adet büyük domates
2 adet soğan
tuz, karabiber, pulbiber
zeytinyağı
3 diş sarımsak
maydanoz
nar ekşisi, 1 kaşık isteğe bağlı sirke

Yapılışı:
Önce arkadaşlar salatası için patlıcanları, biberleri, domatesleri ve soğanları yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kebabı için ise tavuk etlerini, havuçları, patatesleri, soğanı tencereye alın. Ayrıca üzerine tuzi bir tutam şeker, tane karabiber, 1 defne ekleyin, tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
Soğuyunca tavuk etlerini didikleyin, sebzeleri küçük küp doğrayın ve hepsini tuz ve baharatlarla harmanlayın.
Yufkaları serin ve ikisini de artı şeklinde kesip dörder parçaya ayırın yani toplam 8 adet üçgen parçanız olacak. İsterseniz yufka sayısını artırabilirsiniz tabi buna bağlı olarak malzeme miktarı da artacak.
Bu parçalara tavuklu harcı paylaştırın ve gül böreği gibi sarın, üstlerini yağlayın ve fırına verin.
İyice kızarın fırından hemen çıkarın ve üzerlerine kenara ayırmış olduğunuz ılık tavuk suyundan gezdirin, dökünce cazırdaması gerek, yine fırına verip 15 dakika düşük ısıda suyunu çektirin. Böylece yumuşacık, lezzetli yufkalı kebablarınız olacak.
Salatası için ise pişen sebzeleri soyun ve incecik kıyın, hepsini harmanlayın.
Zeytinyağı, nar ekşisi,sirke, tuz ve baharatları ekleyin. Maydanozu ince kıyın ve ister içine isterseniz de üstüne serpin.
Servis tabağına önce salatayı yayın, kenarlarına yufkalı kebablarınızı yerleştirin. Bu kadar arkadaşlar, afiyetler şifalar olsun. İçinde herşeyi barındıran bir yemek, yufkası, eti, salatası hepsi içinde.
Yanına ayran veya cacık tamamdır ayrıca güzekl bir yeşil salata da ekleyebilirsiniz.
Hepinize sağlıklı, huzurlu, bereketli sofralarınızın olduğu hayırlı Ramazanlar sevgilerimle...


Yorumlar

  1. harika bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sahane bir lezzet olmali,nefis gözüküyor..Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. görüntüsü güzel iştah açıcı, ellerinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık. Hem çok güzel hem de artan yemeği değerlendirmek adına muhteşem bir tarif olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Hayirli, mutlu ramazanlar Ozgencim. Allah tutulan oruclari kabul etsin.

    Yemek bana degisik geldi, hic boyle yapmamistim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder