ÇİLEKLİ CHEESECAKE


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Cheesecake güzel yapıldığında biliyorsunuz ki en lezzetli tatlılardan biri ve şu da var ki sadece şöyle yapılır diye verebileceğimiz bir tarifi yok. Genel olarak baz alınan birkaç aşamasının dışında ufak ayrıntılar da olsa hemen herkesin kendine göre bir cheesecake tarifi var. Ben bile her yaptığım cheesecake tariflerimde ufak tefek değişikliklere gidiyorum, kendime göre bazı yorumlar katıyorum.
Şu an çilekler bol ya mümkün olduğunca birçok tarifimde kullanmaya çalışıyorum.
Cheesecake meyve soslarıyla harika oluyor, tabi çileklisini de yapmadan olmazdı.
Bu cheesecakime de bazı ufak değişiklikler yaptım ve harika oldu. Şunu da söyliyeyim arkadaşlar cheesecake dolapta ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli oluyor hatta 2 gün.
Bu yaptığımı bizimkiler sabredemedi bana tam kıvamına gelmeden kestirdiler o yüzden resmini çektiğim dilimler biraz pürüzlü duruyor ama yine de lezzet harikaydı. Haydi buyrun paylaşalım:





Malzemeler:
Tabanı için: 22 cm lik kelepçeli kalıp kullandım
1,5 paket burçak bisküvi
50 gr tereyağ
yarım fincan süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Dolgusu için:
2 yumurta
1 bardak tozşeker
1,5 paket labne
1 bardak koyu süt kaymağı ( ben mayaladığım ev sütünün kaymağını ayırdım onu kullandım ) veya 1 paket krema
1 bardak süzme yoğurt
1 poşet toz krem şanti
1 kaşık un
vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu
yarım bardak en üst kısmı için ayırdığımız çilek püresi
Üst sosu için:
yarım kg civarında çilek
yarım bardak şeker

Yapılışı:
Önce arkadaşlar tabanı ile işe başlayın.Bisküvileri rondoda un haline getirip hafif erittiğiniz tereyağ, süt ve tarçınla karıştırın. Bunu kelepçeli kalıbın dibine kenarları birer parmak yükselterek eşit bir şekilde yayın. İyice bastırın ve siz dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabına kaldırın.
Dolgusu için karıştırma kabında önce labne ve şekeri iyice çırpın sonra kaymağı veya kremayı, yoğurdu, vanilyayı, limon kabuğu ve suyunu ilave edin.Tekrar çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyip yine çırpın.
Yarım bardak çilek püresini de ilave edin.
En son un ve 1 poşet krem şantiyi de ekleyip iyice çırpın. Karışımı dolaptan çıkardığınız bisküvi tabanın üzerine boşaltın ve masaya bir kaç kez vurun ki kabarcıklar kalmasın.
Bunu fırın tepsisine yerleştirin, metal küçük bir kaseye su koyun ve onu da tepsiye yerleştirin.
150 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Bu arada o pişerken siz çilek sosunu hazırlayın. Çilekeri rondoda püre haline getirin, çekirdeklerini istemiyorsanız süzgeçten geçirin.


Bir sos tenceresine alın, içine şekeri ekleyin ve ocağa alın ve karıştırarak pişirin. 5-10 dakika kaynatın Bu işlem sosu cheesecakin üzeri yaydığınızda bozulmasını önlüyor ve tazeliğini koruyor.
Cheesecake piştiğinde hemen fırından çıkarmayın, ilk sıcaklığı çıkana kadar fırında kalsın. Sonra çıkarın, biraz da oda ısısında bekletin ve dolaba kaldırın. Birkaç saat bekletin, çıkarınca üzerine çilek sosunu gezdirin. Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.

Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, hepinize sevdiklerinizle güzel bir pazar diliyorum, mutluluk bazen de böyle güzel lezzetlerde oluyor, biz anneler onları bu yollarla, kendi yaptığımız lezzetlerle mutlu edelim değil mi?




Yorumlar

  1. canım ellerine emeklerine sağlık..
    çilekli olur da güzel olmaz mı hiç miss misss :))
    afiyetle canım..

    YanıtlaSil
  2. Cilegin tamda mevsimi aklima dusurdun bak simdi :)) cok guzel gorunuyor canim afiyetle kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. cheesecake 'e bayilirim hele meyve soslu olursa...Nefis gözüküyor.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, mevsime uygun güzel bir tarif.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Immm enfes görünüyor, kahve ile nasıl güzel giderdi şimdi.

    YanıtlaSil
  7. En sevdiğmmmm, hiç dayanamam :) Elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder