Ne zamandır reçel, marmelad türü lezzetler hazırlamıyordum ama aklımda da hep vardı ne yapsam diye. Ayva reçelini çok severim, tam da mevsimi fakat baktım ki kilerimde daha birkaç kavanoz var, bu sefer de marmeladını denemek istedim, ayrıca daha önce hiç denemediğim bir yöntemle.
Marmeladı hem karışık narenciye suyuyla hem de düdüklüde püşirmeye karar verdim.
Kesinlikle siz de yapın derim, hem çok kolay hem de acayip lezzetli, daha önce niye yapmadım diye hayıflandım doğrusu. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 kg ayva
4 adet elma
1 adet büyük havuç
1 portakal suyu
1 greyfurt suyu
2 adet mandalina suyu
yarım limon suyu
2,5 bardak şeker
4-5 karanfil
ayva çekirdekleri
yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar meyveleri soyun ve rendeleyin.
Düdüklü tencereye koyun. Üzerine narenciye sularını, karanfil, ayva çekirdeklerini, şekeri ve suyu ilave edip karıştırın.
Düdüklünün kapağını kapatın ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra kısın ve en çok yarım saat pişirip ocağı kapatın.
Bu kadar arkadaşlar, gerçekten kolay değilmi? Tadı nafis ister kahvaltılarınızda ekmek üstüne, ister kurabiyelerinizde, pastalarınıda, tatlılarınızda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Hepinize sevdiklerinizle sağlıklı,huzurlu ,güzel bir haftasonu diliyorum. Sevgiyle afiyetle kalın...
Merhaba http://kendimceseyler.blogspot.com.tr/ bloğunun sahibesiyim.
YanıtlaSilBloğumda yaşama dair her telden samimiyetle bir şeyler paylaşıyorum.
Bloğumda büyük bir blog keşif etkinliğim var herkesi beklerim..
sevgiler
Kis icin harika bir tarif, kahvalti sofralarinin tamamlayicisi :) Ellerine saglik
YanıtlaSilkahvaltı için süper bir lezzet. ellerine sağlık
YanıtlaSilBizim evde en az tüketilen gıdalardandır reçel ve marmelatlar ama aksine bende bunları yapmayı çok seviyorum
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSil