Fethiyede son zamanlarda dikkat ettim de peşi sıra çiğ köfteciler açılıyor ve son derece de rağbet görüyor.Ben daha önce yememiştim ve merak edip aldırdım, tamam lezzetliydi fakat bu benim yapamayacağım birşey değildi, üstelik daha önce bir arkadaşım bana tarifini vermişti ama yapmamıştım. Bunun üzerine hemen denedim ve sonuç mükemmel oldu. Lafı fazla uzatmadan hemen paylaşalım diyorum.
Malzemeler:
3 bardak çiğ köftelik bulgur
1 büyük kuru soşan
3-4 diş sarımsak
3 tepeleme kaşık karışık domates biber salçası
pulbiber varsa isot, karabiber, bol kimyon, yenibahar, köftebaharı, tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağına yakın zeytinyağı
maydanoz
sıcak su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar soğanı ve sarımsakları rendeleyin ve tepsiye aldığınız bulgurun üstüne ekleyin.
Ayrıca tuz, 3 kaşık salçayı da ilave edin. Üzerine azar azar sıcak su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Yoğurma işlemini bulgur yumuşayana kadar devam edin. Bu esnada içine nar ekşisi ve zeytinyağını da ekleyin, yoğurmaya devam edin.
Maydanozu ince kıyın ve baharatlarla birlikte ilave edin, tekrar yoğurun. Macun kıvamında olacak.
Sonra elinize cevizden biraz büyük parçalar alın ve avucunuzda parmaklarınızla sıkın. Marul yaprakları ve limonla servis yapın. Acısını ve ekşisini ayarlamak size kalmış.Ayrıca çay saatleri için de ideal bir lezzet.
Bu kadar arkadaşlar, gerçekten çok lezzetli ve hazır aldığımızdan hiçbir farkı yok üstelik daha bile lezzetli oluyor diyebilirim.
Cok severiz,cok lezzetli gözüküyor.Bende böyle sekli vermeyi severim:)
YanıtlaSilEllerinize saglik..
Merhaba,
YanıtlaSilBlogumda kitap çekilişim var katılımınızı beklerim
http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html
Cok severim nefiste gorunuyor komangene den ozenip birkeresinde cigkofte hamurunua ince cekilmos findik ceviz ve badem koymistum nefis olmustu tavsiye ederim ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilElinize saglik olsun.. Son zamanlarda bu lezzete fena alistik. Cook seviyoruz kizimla ben..
YanıtlaSilEllerinize sağlık benimde çok sevdiğim bir lezzet..
YanıtlaSil