Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 adet bazlama veya 10 dilim herhangi bir çeşit ekmek
3 adet yumurta
1 kase lor peyniri ( ben kaşar loru kullanıyorum harika oluyor)
3 adet yeşil biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 avuç yeşil veya siyah zeytin
sucuk
istediğiniz baharatlar
1 fincan süt
kahvaltılık salça(yoksa normal salça)
Yapılışı:
Bazlama ekmeğini üçgen dilimleyin sonra da bu dilimleri tost yapar gibi ortalarından ikiye kesin.İki dilm elde edin.
Geniş bir kapta önce yumurtaları bir fincan sütle iyice çırpın. İçine loru, küçük doğradığınız biberleri, domatesi, sucuğu,sarımsakları, zeytinleri ve baharatları ilave edip karıştırın.
Dilimlerin üzerine önce salçayı sürün, sonra hazırladığınız karışımdan bolca üzerini kaplayacak kadar koyun.
Üzerlerine toz kırmızı biber serpin ve fırına verin. Üst malzeme pişene kadar tutun.( 20 dakika )
Karıştırdığınız üst malzemenin çok kuru olmamasına dikkat edin, biraz sulu olacak ki ekmekler kurumasın içine de biraz çeksin.Sıcacık çayınızla afiyetle yeyin. İçinde kahvaltıda olması gereken herşey olduğu için yanına da pek bir şey istenmiyor ve pizza gibi oluyor.
Valla nefis,ben kiyamazdim bazlamaya ama yiende denemeli,Türkiye`den getirdigim iki bazlamam kaldi,tereyagli cok seviyorum ondan dedim,elinize saglik!
YanıtlaSilnefis olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilhımm kahvaltı için harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBildiğimiz pizza sanki.Ekmeği kalın o kadar. malzemeler muhteşem, görüntü nefis. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil
YanıtlaSilCanım çay saatleri için mükemmel bir lezzet.Ellerine sağlık..