KIYMALI MANTARLI EKMEK RULOLARI


Herkese merhabalar sevgili dostlarım, bugün yine kasvetli bir gün var ama hiç şikayet etmiyorum çünkü bereket, yağmur lazım. Yüce Rabbim yağdırsın bol bol hayırlısıyla...
Sizlere yine  bir anda aklıma gelen ve tost ekmeklerimi değerlendirdiğim bir tarifimi paylaşmak istiyorum. Kesinlikle öneririm, hem börek, hem mantı tarzında ayrıca yanında yeşil bir salatayla ana öğün olabilecek bir yemek bu. Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
12 adet büyük boy tost ekmeği ( ekmeğin fazla bayat olmamasına özen gösterin yoksa parçalanabilir )
250 gr kıyma
2 soğan, 3 diş sarımsak
400 gr mantar
2 sivribiber
1 kaşık salça
tuz, karabiber, pulbiber (istediğiniz baharatlar)
2-3 kaşık sıvıyağ
Panelemek için:
3 bardak süt
2 yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuzot

Yapılışı:
Önce arkadaşlar soğanı, sarımsakları, mantarları ve biberleri çok iri olmayacak şekilde dğrayın. Önce mantarları kızgın geniş bir tavaya alın ve yağ eklemeden suyunu çektirin, çekince yağı ekleyin ve soğanları, sarımsakları ve biberleri  üzerine alın. Kıymayı da ilave edin, biraz kavurun. Sonra salçasını ve baharatlarını ekleyin. Azıcık da su ekleyip pişmeye bırakın. İyice suyunu çekene ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
Soğuması için bir kenara alın.
Ekmeklerin iki kenarından kabuğunu kesin ve merdaneyle üzerine biraz bastırarak hamur açar gibi açtırın, genişletin yani ekmek dilimlerini merdaneyle incelteceksiniz.
Geniş bir kasede yumurta,süt, 1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ ve tuzotu çırpın.
Bir ekmek dilimini alın bir kenarına bolca kıymalı harçtan koyun ve sıkıca rulo yapın. bu ruloyu önce sütlü karışıma iyice bulayın, hafifçe sıkın ve galeta ununa tamamen bulayın.Yağlanmış kare borcama yanyana ekmekler bitene kadar yerleştirin. 12 adet tost ekmeği kare borcama tam geliyor.
Eğer sosunuz artmışsa ruloların üzerine gezdirin ve ısıtılmış 175 derece fırına verin.
Ekmek ruloları sütü çekene ve hafif kızarana kadar pişirin.İyice kurutmayın.
Sıcak olarak dilerseniz sarımsaklı yoğurtla ki çok yakışıyor, biz öyle yedik, servis yapın.
Afiyetler olsun arkadaşlar, kesinlikle tavsiye ediyorum, değişik bir yemek. İç harcını isterseniz tavuk veya ıspanak vs ile de hazırlayabilirsiniz.
Sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Çok lezzetli gözüküyor. Eline emeğine sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir tarif:) Denemek gerek. Ellerine sağlık.:)

    YanıtlaSil
  3. yağsın tabii canım... Rabbim bereketinden rahmetinden mahrum bırakmasın bizi..
    böreğin de nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir lezzet ama süper gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ekmek fikri cok ilginc denicem bunu ozgen ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine,fikrine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık hem prarik hem de çok lezzetli bir tarif afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. hem şık hem nefis bir tat ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Karnım aç ve nen görürsem canım istiyor. Eline sağlık nefis:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder