YUFKADA KIYMALI KARNABAHAR


Herkese iyi akşamlar sevgili dostlarım,
Bu yemeği geçenlerde Oktay Ustanın programında gördüm ve aklıma koydum muhakkak yapmalıyım diye. Yaptım ve bayıldık, mantı lezzetinde, karnabahar sevmeyenlerin bile kesinlikle afiyetle yiyeceği bir yemek. Hatta davetlerinizde misafirlerinize rahatlıkla sunabilirsiniz.
Eminim bu sebzeyi sevmeyen çocuklarınıza da çok güzelce yedirebilirsiniz.Örneğin İncim tabak tabak tekrar istedi " anne mantı istiyorum" diye.
Haydi buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
4 adet yufka
yarım karnabahar
400 gr kıyma
2 soğan, 2 diş sarımsak
Maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber,kimyon
zeytinyağ



 

Sosu: 
2 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
su
Üzeri:
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Önce arkadaşlar karnabaharı haşlayın ve incecik kıyın.
Geniş bir tavada soğanı ve sarımsağı ince doğrayıp kavurmaya başlayın. Kıymayı ilave edin, biraz daha kavurduktan sonra kıydığınız karnabaharı, maydanozu, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır.
Bir yufkayı tezgaha serin, alt ucunu 3 parmak kadar içe kıvırın, harcı tamamen üzerine yayın ve yanlardan da iki ucunu içe doğru 3-4 parmak kadar kıvırın, rulo yapın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Bir müddet buzdolabına kaldırın.
Daha sonra alın ve  3 parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye bitişik olarak oturtma gibi dizin.

180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Bu arada siz sosunu hazırlamaya başlayın. 1 kaşık tereyağda salçayı kavurun ve kavrulunca üzerine 1 kase su ilave edip kaynatın.
Kızaran yufkaları fırından çıkarıp üzerine sosu gezdirin ve bir tepsiyi üstüne kapatın, sosu çekmesini bekleyin.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyetler olsun...
Eminim beğeneceğiniz bir lezzet, tavsiye ediyorum, sevgilerimle, afiyetle kalın...


Yorumlar

  1. ben bunu da yapmalıyım,yapmalıyım,dımmm dımm dım...
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Özgen hanım çok güzel bir fikir ve siz de çok güzel uygulamışsınız. Ellerinize sağlık. Bu tarifle karnabahar yemeyen çocuk kalmaz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim, denemelyim. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. karnabaharı bu şekilde çocuklarıma yedirebilirsem çok dua alacaksın arkadaşım benden çookk :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun kuzucuğa
    çok güzel ve değişik olmuş mantıya benziyor gerçektende

    YanıtlaSil
  6. ayyy bayıldım valla...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. hımm hem pratik hem lezzetli daha ne olsun ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu tarifi oktay usta yaptığından beri aklımda bir türlü fırsat bulupta deniyemedim görüntü harika elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Tek kelimeyle nefis ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. cok guzel bır tarıfmıs deneyeceğım belkı boylece oğluma karnıbahar yedırebılırım

    YanıtlaSil
  11. Ne demeliyim bilemedim:) Bayıldım:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Hiç düşünmemiştim. Az evvel anneme gösterdim tarifinizi o da TV'de görmüş. Ellerinize sağlık. Ben de deneyeceğim en yakın zamanda. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  13. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. karnıbahar olunca insan tereddüt ediyor ama yapılışına da baktım farklı bir lezzet, çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir tarif e çok güzel bir sunum canımçok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Bu haliyle çocuklar da yer eminim ,ellerine sağlık canım..:)

    YanıtlaSil
  17. Benim de yeme problemli bir oğlum var. Bir de bu tarifi deneyelim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder