
Herkese merhabalar, iyi pazarlar sevgili dost ve izleyenlerim,
Hava ne kadar da güzel bugün, yaz geldi artık Fethiye'ye, üstelik en güzel zamanları bunlar. Çünkü yazın sıcağı çekilmiyor, adeta baygınlık geçiriyoruz.
O yüzden bahar ve sonbahar aylarını en iyi şekilde değerlendirmek lazım burada. Zaten Fethiye halkı da öyle yapıyor.Hele haftasonları herkes koylarda pikniktedir şimdi, görülmeye değer...
Memleketten kayınvalidemler geldi, torun hasretine dayanılmıyor tabi, havalar da güzel tam dışarıda gezilecek gibi olunca bizim minik coştu. Dedesinin elinde dışarıdan içeri girmek istemiyor, tam bir hayvan hastası, kedi, köpek, keçi hepsinin peşinde. Şimdi de dışarıda dedesiyle. Ben de fırsattan istifade oturdum bilgisayarın başına. Bu kadar muhabbetten sonra gelelim tarifimize. Malum tam çilek mevsimi artık. Tükenmeden bol bol tariflerde kullanmak lazım diye düşünüyorum. Bizim evde nedense tek başına oturup çileği afiyetle yemiyorlar. Kenarda kalırsa çürüyüp gidiyor. O yüzden mutlaka bir tarif içinde değerlendiriyorum. Bu da onlardan biri, çok hafif lezzetli kolay bir pasta. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
1 litre süt
6 kaşık irmik ( ben Selvanın çilek aramalı irmiğini kullandım. Tavsiye ederim.)
1 kaşık nişasta
1 bardak toz şeker
1 vanilya
1 kaşık tereyağ
3 tepeleme kaşık hindistan cevizi
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Arası ve üzeri için:
yarım kilo çilek
3 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Önce arkadaşlar çileğin 5-6 tanesini ayırıp kalanını rondodan geçirin. Bunu bir sos tenceresine alıp şekeri ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
Bisküvileri elinizle iri parçalar halinde kırın. Bu işlemleri önden yapıyoruz çünkü muhallebiyi pişirdikten sonra yaparsak muhallebi çabuk katılaşacağından şekil alması zor oluyor.
Şimdi muhallebiyi pişirebiliriz. Tencereye sütü, irmiği, nişastayı, şekeri, hindistan cevizini alıyoruz ve göz göz olana katılaşana kadar pişiriyoruz. En son pişince vanilya ve tereyağı ekliyoruz.
Yuvarlak küçük borcamı ıslatıyoruz, muhallebinin yarısını hemen döküyoruz. Üzerine kırdığımız bisküvileri tamamen yayıyoruz. Bisküvilerin üzerine ayırdığımız çilekleri doğruyoruz ve kaynattığımız sostan birkaç kaşık döküyoruz.
Sonra kalan irmikli muhallebiyi de tamamen yayıp buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca çıkarıp tatlıyı bir servis tabağına ters çeviriyoruz ve üzerine pişirmiş olduğumuz çilekli sosu gezdiriyoruz. Bu kadar afiyetler olsun. Tavsiye ediyorum çok hafif lezzetli bir pasta.Aynı pastayı tabi çikolata sosla da yapabilirsiniz.Ama tavsiyem çilek bolken denemeniz.
özgen cim merhaba,
YanıtlaSilhem güzel, hem de kolay, üstelik benim ensevdiğim meyve olan çilekli:)
ellerine sağlık, nefis olmuş, sevgilerimle...
Tam çilek mevsiminde yapılacak en güzel şey çilekli pasta bence. Harika görünüyor pastan. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık cok güzel görünüyor ama ben o bahsettigin patlıcan yemegını merak edıyorum aynur
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık cok güzel görünüyor ama ben o bahsettigin patlıcan yemegını merak edıyorum aynur
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık cok güzel görünüyor ama ben o bahsettigin patlıcan yemegını merak edıyorum aynur
YanıtlaSilhaikaten çileğin en güzel dönemi ve pastana da çok yakışmış.
YanıtlaSilellerine sağlık
özlem
çok lezzetli görünüyor hemen sizi takibe alıyorum bende sizi beklerim gelirseniz sevinirim:)
YanıtlaSilwww.kendimceseyler.blogspot.com
Özgencim; yaz meyveleriyle bütün tatlılar güzel.. Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim, çok beğendim,
Paylaşımlarınız çok güzel:)) Çilekli Pastaya da bayıldım :)) Ellerinize sağlık.
Sizi izlemeye aldım. Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler...
Bayılıyorum çilekli tarifler..:) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÖzgen'cim nerelerdesin sesin çıkmıyor merak ettim. Paylaşımın da özendirici ellerine sağlık.. (ters birşey yoktur inşallah)
YanıtlaSilMerhaba, tatlinizi bugun denedim, gayet lezzetli oldu, cileklerimi de degerlendirmis oldum. Yalniz bir paket biskuvi biraz fazla geldi, birdaha ki sefere daha az eklemeyi dusunuyorum. Birde tarifi borcamda yaptim, benim gibi tembellere tavsiye :-)
YanıtlaSiltesekkur ederim..