Herkese iyi akşamlar ve tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler,
İnşallah hepiniz iyi, sağlığınız, huzurunuz yerindedir. Bizler de biraz tedirgin olmakla birlikte iyi olmaya çalışıyoruz deprem dolayısıyle. Havalar da bir o kadar sıcakki. Ama neyseki yaz da insanlar en ufak bir sallantıda kendini dışarıya attığında üşümüyor. Yüce Rabbim bir daha hissettirmesin İnşallah.
Sizlere güzel ve lezzetli bir yaz yemeği tarifi vermek istiyorum. Çok leziz bir anayemek ayrıca. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
750 gr kuşbaşı kuzu eti
5 adet orta boy kabak
1 büyük soğan
2 adet sivribiber
5-6 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
zeytinyağı
ayrıca kabakları kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar eti tencereye alın ve suyunu çekene kadar yağ eklemeden pişirin. Sonra üzerine 2 kaşık zeytinyağı ilave edin ve eti kavurun. Ara ara azıcık sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Soğanı ve sarımsakları doğrayın, ete ilave edin. Aynı şekilde biberleri doğrayıp ekleyin. En son olarak da salçayı ekleyin, biraz çevirip az sıcak su verin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Kabakları soymadan yuvarlak dilimleyin ve sıvıyağda kızartın.
Bir fırın kabına önce iki sıra kabak dizin. Üzerini etli harcı yayın. Kabakların kalanıyla üzerini tamamen kapatın.
Domatesleri soyup küp doğrayın ve kabakların üzerine yayın. Biraz tuz, karabiber ya da istediğiniz baharatları serpin ve fırına verin. Domatesler pişene kadar fırında tutun.
Bu kadar afiyetler olsun arkadaşlar. ..Denerseniz eminim çok beğeneceksiniz.
sebzeleri etli sevenlerdenim ben tam böyle işte:) ellerine sağlık çok lezzetli...
YanıtlaSilkuzu eti sevmesemde görüntü nefis ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilcanım bu akşam için kabak pişirecektim.tam isabet oldu senin anlayacağın.akşama aynısını deniyorum.ellerine sağlık
YanıtlaSilözlem
YAHNİYE HAYIR DEMEM CANIM..
YanıtlaSilMMM ELLERİNE SAĞLIK KOCAMAN KUCAKLADIM
:)))
Canım ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSiloyoyoyoyyy... nefis bir lezzet olmuş canım şöyle bir ekmeğimi bandırıp bir kaç lokma alasım geldi valla ellerine sağlık afiyetler olsun...:)
YanıtlaSilCok gecmis olsun. Insallah Rabbim bir daha yasatmasin. O korkuyu cok iyi biliyorum.
YanıtlaSilEline saglik olsun.. Yanina yogut olsun baska da yemek aramam bu yemekte..
Özgencim; mutfağımıza ender girmekle birlikte biz de bayılırız kuzu etine, tandırına yahnisine:) Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilÖzgen'cim sıkça gelemiyorum malum yaz geldi. Son tariflerinin hepsine baktım. Hepsi birbirinden lezzetli ve cezbedici, ellerine sağlık. (deprem olduğunda Ankara'daydım hemen aklıma sen geldin geçmiş olsun canım)
YanıtlaSileşim,kabak yemeğini sevmez ama içinde et olan hemen herşeyi yer..bunu da denemeli;) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgili Özgen,
YanıtlaSilDeprem epey korkuttu sizleri değil mi? Çok çok geçmiş olsun! Burada da herkes evlerinden fırladı ama ben sallandığımız anda asansörde olduğum için farketmedim (iyi ki de farketmemişim)