Herkese günaydınlar,iyi pazarlar sevgili dostlar,
HEPİMİZİN, ANNELERİMİZİN, ANNE ADAYLARININ ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...
Annelerin her gününün kutlu olması lazım ama olsun bu günü ad koyarak anlamlandırılması da güzel bir nebze. Yakınımızdaysa daha bir sıkı sarılalım bugün annelerimize, benim gibi uzaklardaysa hemen sarılalım telefonlarımıza onu ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için, bizler de sıkıca saralım yavrularımızı onları canımızdan çok sevdiğimizi belirtmek için...
Bu günümüze yaraşır bir pasta tarifi sunmak istiyorum sizlere, hem de ne pasta, ne görüntü tablo gibi oluyor. Yapınca göreceksiniz, sevgili CahideJibekte gördüm ve hemen denedim, biraz aşamalı ama değiyor doğrusu.
Tarifimi sevgili Birdilim Düş'ün etkinliğine de yolluyorum.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Keki:
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1/ 3 çay ardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi:
5 bardak süt
2 kaşık nişasta
3 kaşık un
6 kaşık şeker
1 vanilya, portakal kabuğu
1 kaşık tereyağ ( ben kaymaklı süt kullandığım için eklemiyorum)
Tabanı:
400 gr kuru incir
bir avuç kayısı
1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbeti:
1,5 çay bardağı şeker, 2 çay bardağı su, birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar pastamızın kekini hazırlıyoruz. Kek malzemelerini bir güzel çırpıp dikdörtgen veya bir kare tepsiye döküyoruz ve fırına veriyoruz. Bu esnada kuru incirleri minik minik doğruyoruz ve cevizleri iri kıyıyoruz.
Sonra pişen keki fırından çıkarıyoruz, tepsiyi yıkayıp kuruluyoruz ve yine yağlıyoruz.
Karamelli şerbeti için ufak bir tencerede şekeri çok yakmadan eritiyoruz, üzerine 2 çay bardağı suyu ekliyoruz ve su eriyene kadar karıştırıyoruz. Cıvık bir şerbet elde ediyoruz.
Şerbetin içine incirleri atıyoruz ve incirlerin yumuşamasını bekliyoruz sonra kevgirle içinden alıyoruz, cevizlerle karıştırıyoruz. Bunları tekrar yağladığımız tepsinin dibine yayıyoruz.
Diğer tarafta muhalleisini pişirip hemen sıcakken incirlerin üzerine yayıyoruz.
Önceden pişirdiğimiz keki de muhallebinin üzerine kapatıp hafifçe bastırıyoruz. Kekin özellikle orta kısmını kürdanla birçok yerinden deliyoruz.
Karamelli şereti kekin heryerine tamamen döküyoruz. Dolapta en az 3-4 saat ekletiyoruz. Ben 1 gece beklettim, daha güzel oldu.
Servis yapmadan önce tepsiyi uygun tepsi gibi bir servis tabağına ters çevirin, nihayet yemeye hazır sevgili dostlar. Anlatmam bayağı uzun sürdü ama her ayrıntısını anlatmaya çalıştım, aceleyle bebişim uyurken yaptığım açin yapım aşamalarını resimleyemedim ama Cahide Jibekte resimleri var, bakabilirsiniz.
Neyse çok güzel bir pasta denemeye değer diyorum, sevdiklerinizle, dostlarınızla paylaşın, afiyetle yiyin...
Hepinizin tekrar anneler gününü kutluyor, annelerinizle, evlatlarınızla mutlu, huzurlu bir pazar diliyorum, ağzınızın tadı hiç bozulmasın, sevgiyle kalın...
Anneler günün kutlu olsun canım,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilCanım öncelikle anneler günün kutlu olsun. Pasta çok güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim ne cok severim..
YanıtlaSilAnneler gunu. Kutlu olsun
Sevgiler
bomba kek:)ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
LEZZET,ENERJİ DOLU EMEĞİNE SAĞLIK CANIM BENİM SEVGİYLE KAL
YanıtlaSilEşime yapsam ne kadar mutlu olur,tahmin edebiliyorum:)
YanıtlaSilPratik ve duble leziz bir kek olmuş.
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle.
Özgencim; bomba olmuş bu bomba, ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilincirli lezzetlere bayılırım,zoru da severim:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Canım o kadar yoğunluk arasında ne kadar lezzetli bir tatlı hazırlamışsın. Seninde anneler günün kutlu olsun...
YanıtlaSilevlatlarınla birlikte güzel günler gör sende:)ellerine sağlık tam yazlık bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım muhteşem bir lezzet tarifini yayınladım seni de izlemye aldım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Şahane olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağılık,güzel olmuş
YanıtlaSilTam yatarken gördüm. Zaten açım. :)Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilmmmm ne lezzettırr enfesss
YanıtlaSilellerınıze emegınıze saglıkkk
Bu tarifi ben de görmüştüm Cahide'de. Ama tembellik işte biraz uğraştırıcı gelince denemeye daha fırsat olmadı tabii :) Çok güzel görünüyor, emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilAY ARKADAŞIM.BU NE LEZZETTİ ÖYLE.ÇOK LEZZETLİYDİ.İYİKİ SENİN GİBİ BECERİKLİ BİR ARKADAŞIM VARDA BENDE BU LEZZETLERDEN TADABİLİYORUM.ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞĞLIK CANIM BENİM.
YanıtlaSilözlem
merhaba canım,nasılsın?
YanıtlaSilöncelikle etkinliklerimize verdiğin destekler için çok teşekkürler....Bu güzel tarifin 75.hafta porselen demlik çay saati etkinliğinde 1. tarif oldu,,biz çok beğendik,ellerine emeklerine sağlık,,,şimdi etkinliğimiz tatilde bildiğin gibi,tekrar okullar açılıpta başlayınca sende ev sahibeliği yapıcaksın ve porselen demliğin hediyesi adresine gönderilecektir...gene haberleşiriz,ben porselen demlik.com dada duyuracağım bu tarifinin birinci olduğunu bir dilim düş arkadaşımızada yorum bıraktım oda işk fırsatta yayınlayacak,sende yayınlarsan sevinirim,,,selamlar,hayırlı olsun,tebrik ederim...
merhaba canım ancak gördüm yorumunu,,
YanıtlaSiletkinliklerde ev sahibeliği yapmak kolay aslında aynı kendi tariflerini ekler gibi sana gönderilen tarifleri ekliyorsun yollayanların linkleriyle birlikte,,,gene bizler elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız sana etkinliğin süresince,,,şu an etkinlik tatilde zaten tekrar başlayınca sanırım sırada bir kaç kişi var sende sıradasın artık hanginiz müsait olursanız sırayla yaparsınız gene haberleşiriz...selamlar