Herkese iyi akşamlar kucak dolusu sevgiler dostlarım,İncim okula başlayalı beri aranın bayağı uzayacağını söylemiştim. Nitekim de öyle oluyor. Sevgili bloğuma vakit ayıramıyorum. Her akşam bir sürü ödev ve bunun yanında bir de okuma alıştırması olunca ana kız telef oluyoruz. Gözlerimin önünde " el, ele, le, elle, lele" heceleri dolaşıyor. İnşallah olacak hayırlısıyla...
Neyse yemeğimize gelince bu karnıyarığın bostan patlıcanının içine yapılmış hali. Ben patlıcanları çok yağ çekmesin diye kızartmadım. Yemeği tencerede pişirdim. Çok da güzel lokum gibi oldu. Eğer siz de yağlı olmasın diyorsanız tavsiye ediyorum. Malzeme listesini verirken tam tamına ölçü vermedim. Göz kararı veriyorum, siz patlıcan sayınıza göre diğer malzemelerin miktarını ayarlayabilirsiniz. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Dilediğiniz sayıda bosan patlıcanı
kıyma
soğan
maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
bol sarımsak
2 kaşık salça
sivribiber
domates
zeytinyağı
kaşar
Yapılışı:
Önce arkadaşlar işe iç harcı hazırlayarak başlayın. Soğanları minik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın. Sonra kıymayı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra bir kaşık salçayı, iki sivribiberi ve 1 adet domatesi küp doğrayıp ekleyin.
Tuz ve baharatlarını ilave edin. 1 bardak su ekleyip,suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın. Piştiğinde maydanozu incecik kıyıp ekleyin.
Patlıcanları alacalı soyun ve içlerini oyun. Bol tuzlu suda bekletin. Baş kısımlarını atmayın, kapak olarak kullanacaksınız.
Sonra kurulayıp içlerini harçla doldurun ve geniş bir tencereye dizin.Üstlerine birer domates dilimi ve kaşar dilimi yerleştirin. Kapaklarını üstlerine kapatın.
Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz serpin.
1 kaşık salçayı 2 bardak suda eritin ve tenceredeki patlıcanların üzerine gezdirin, kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
Sonra patlıcanları suyuyla birlikte bir fırın kabına alın ve 20 dakika da fırında 180 derecede pişirin. Fırına koyunca daha da lezzetli oluyor.
Bu kadar arkadaşlar, hepinize tavsiye ediyorum. Hafif ve sunumu da bence şık bir yemek.
Kucak dolusu sevgilerimle, sağlıcakla kalın...
cnm çok güzel bi tarif ellerine sağlık bu tarifi facebookda düzenlenen patlıcana övgü etkinliğine yolla cnm etkinlik cuma günü,patlıcanla daha önce yaptığın tarifler varsa onlarıda ekleyebiliyorsun..
YanıtlaSilsu an onume konsa beni en cok mutlu edecek seylerden!
YanıtlaSilCanım kolay gelsin,en kısa zamanda okumayı söker inşallah,işte bundan sonra hep böyle sen de tekrar okula gitmiş kadar olursun.
YanıtlaSilEllerine sağlık patlıcanlar bitmeden yapılmalı,sevgiler:)
nefis gözüküyor ellerine saglik canim
YanıtlaSilmaşallah Allah zihin açıklığı versin , başarılar ...
YanıtlaSilKardeşim bende çok severim sen kendini yorma fazla doğum yaklaştı:))
YanıtlaSilEllerine sağlık öpüyorum.
ah kıyamam canım yaa:))
YanıtlaSilhayal meyal taze okuulu olduğum günleri ve annemle ikimizi anımsıyorum, benzer kareler:))
bostan kebab ise mmmmmmmhhhh:)
yemede yanında yat demicem ye sonra yat:))
İnciye kocaman kolay gelsinnn başarılar dilyorum off tarifin harika olmuş yanına birde süzme yoğurt nefis valla ellerine sağlık
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilAhhh canım o okumayı sökme dönemi çok zor Allah yardımcın olsun.
YanıtlaSilPatııcanlı her yemeği çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Böyle kızartılmadan çok daha sağlıklı..
Öpüyorum.
ah canım ya sorma aynı durum bnde işten eve gidince önce yemek hazırla sonra sofrayı bile toplamadan kızın dersleri ile boğuşuyorum. Bazen babamız bazen ben inş. atlatacağız bu günleride onlarda büyüyecek :)
YanıtlaSilbostan patlıcanın güzel olmuş ellerine sağlık afiyet bal şifa olsun inşallah sevgiler
bu yemek kesinlikle mutfakta birinci!!!ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖzgenciğim merhabalar bunu bende küçük kuşbaşı etle yaparım çok severiz ama böyle de lezzetli olacağı kesin. eline gönlüne sağlık. sevgiler ..
YanıtlaSilÖzgen'cim merhaba patlıcanın çok güzel olmuş, küçük boy patlıcan bulduğumda ben de mutlaka yaparım. Ellerine sağlık. (mailin gelmedi yoğunluktan sıkça gelemiyorum kusura bakma)
YanıtlaSil