
Ramazan ayımızı yarıladık bile, ne çabuk geçiyor değil mi? Benim milföyle pek aram yoktur. Her zaman buzluğumda bir pakaet bulunur lazım olur diye fakat bir türlü şöyle iştahla milföyle şunu yapayım diye elim uzanmaz. Ne bileyim elde hamurumu açmak bana her zaman daha cazip gelir.
Bir türlü alışamadım işte halbuki denedinmi çok güzel tarifler çıkailiyor ortaya, tatlısından tuzlusuna, hamurişine, yemeğine kadar birçok yerde kolaylık sağlıyor bizlere.
Neyse bu sefer kendimi zorladım ve iftarda milföyle bir anayemek yapmayı düşündüm.Sonuç beklediğimden de iyi oldu.Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
8 adet biraz inceltilmiş tavuk göğüs eti
8 dilim kaşar peyniri
300 gr mantar
1 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça, 1 domates
tuz, karabiber, kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta ve susam
1 yumurta ve susam
sosu için:
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,kekik
1 bardak su
zeytinyağı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar tavuk etlerini yağlyıp ve baharatlayıp 2 kaşık zeytinyağda kızartın, bir kenara alın.
Mantarları irice doğrayıp soğan ve sarımsaklarla kızgın tavada soteleyin.Bir tatlı kaşığı salça ve rendelenmiş 1 adet domatesi ekleyin,baharatlarını ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Milföy hamurlarını biraz unlayıp tezgahta merdaneyle açtırın.
Hamurların ortasına önce kızarttığınız tavuk etini sonra mantarlı harç ve en son bir dilim kaşar yerleştirin. Milföyün kenerlarından yukarı doğru kaldırarak üstte bohça yapar gibi toplayın.
Bir yumurtayı çırpıp üzerlerine sürün ve susam serpin.

Sosunu hazırlamak için sarımsakları kıyıp tavaya alın, zeytinyağda sotelemeye başlayın. Üzerine
rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Baharatları ilave edin.
Biraz pişirince kıvamına bakarak bir miktar su ekleyin. Biraz kaynatın ve ocaktan alın.
Servis yaparken bohçalarınızın üzerine gezdirin.
Afiyetler olsun, hepinize şimdiden sağlıklı, huzurlu, güzel bir haftaya başlamanızı diliyorum sevgilerimle...
görüntü harika canım.mantar olmasaymış daha güzel olacakmış benim için.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun canım.öpüyorum.
YanıtlaSilben böreklere tavugu çok yakıstırırım benımde elım hep mılfoye yufkaya gıder :):)heralde hamur acacak kadar marıfetlı gormuyorum kendımı.acanlarada gıpta ederım...ellerine saglık gercekten cok guzel..
YanıtlaSilbende pek yemeyı sevmem her yer un ufak oluyor dıye...
YanıtlaSilama ıcı boyle dolu dolu olunca hamurda yumusuyor
guzel oluyor. elıne saglık
güzel bir ana yemek olmuş.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum,
YanıtlaSilellerine sağlık
çok sevgiler.. :)
bunun bir değişiğinide bugün ben yaptım ama nefis bir lezzet ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar sevgiler
YanıtlaSilBen de bir ara cok yapiyordum bu pratik yemekten. Milfoy hamurunun arasina tavuk ve sebzeler koyup pisiriyordum. Disi citir citir ici nefis. Bayagidir yapmadim, tekrar yapicam hem de bu sefer mantarlisini :)
YanıtlaSilŞahane lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilgüzel yorumun için teşekkürler.inan hiç fark etmedim ... dikkatimi çekmen iyi oldu.arkadaş listeme alıyorum seni.sevgilerimle...
Bana hamur açmak zor geldiği için milföy hep işime gelir.
YanıtlaSilSeni kıskanmadım desem yalan olur.
Herkez sevmez hamur açmayı..
İçindede mantar ve tavukla tam benlik bir lezzet olmuş.
Ellerine sağlık canım..
çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Ben de bazen milföy ile ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu tarif güzel bir fikir verdi. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbenim de milföylerle ilişkim aynen seninki gibi fotodakilerin milföy olduğu bile anlamadım : ) ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar tatlı arkadaşım çok yorum bırakamasamda tariflerinin hepsi o kadar güzel ve içten yazılmışki hiç birini es geçemiyorum okuyorum not alıyorum en son milföyde tavuk bohçaları ve lorlu biber tarifini kolay olması açısından not aldım ..kocaman sevgiler, sağlıklı doğumlar.
YanıtlaSil