
Umarım iyisinizdir, artık heran bilgisayar başında oturup sizleri ziyaret edemesem de aklım sizlerde.Ne yapalım buna da şükür diyelim.
Fethiye çok sıcak herzamanki gibi. Geçen gün eşimin İzmir'de işi vardı ve bizi de götürmüştü, 1 gece ablamda kalıp sabah yola çıktık.Dönerken Bodrum üzerinden geldik, orada da işi varmış uğraması gerekiyormuş. Yani anlıyacağınız yollarda biraz haşat olduk. Neyse güzeldi yine de. Evden çıkamadığım için uzun süredir iyi geldi yorgunluğa rağmen. Daha sonra oradan bir iki fotoğrafı göstereceğim sizlere.
Yemeğimize geçelim artık. Arkadaşlar benim ilk olarak Fethiye'de gördüğüm başka bir yerde de bugüne kadar rastlamadığım bir patlıcan var. Onlar buna köylü patlıcanı diyor. Köylüler yetiştiriyor, ama harika birşey. Bu patlıcan ince, uzun, boynuz gibi duruyorlar. Şöyle bol domatesli, salçalı, zettinyağlı pişiriyorsunuz, tadına doyum olmuyor. Tam bir yaz yemeği.Buyrun paylaşalım:

Malzemeler:
1 kilo köylü patlıcanı
2 soğan
4 adet yeşil biber
7-8 diş sarımsak
3büyük domates
1 kaşık salça
zeytinyağı
tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar patlıcanları yıkayın ve soymayın.İkişer parmak kalınlığında verev şeklinde doğrayın.Saplarını atmayın, onları da pişireceksiniz.
Tuzlu suda bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağda kavurmaya başlayın.Biberleri de doğrayıp içine ekleyin.
Biraz daha kavurduktan sonra salçayı ekleyin karıştırın. Sonra patlıcanları süzüp üzerine yayın.
Saplarını da ilave edin.
Domatesleri soyup küp doğrayın, sarımsakları ikiye bölün. Bunları da patlıcanların üzerine yayın.
Tuz, şeker, karabiber serpin. Yarım çay bardağı da su ekleyin ve kısık ataeşte pişmeye bırakın.
Ilık ya da soğuk olarak yiyebilirsiniz. Normal patlıcanla da yapabilirsiniz.
Patlıcanların sap kısımlarını da yemekle birlikte pişiriyorsunuz, ayrı bir lezzet katıyorlar. Şöyle sapını tutup baş kısmını yiyorsunuz harika oluyor.
Şimdiden hepinize iyi bir hafta diliyorum, sevgilerimle...
Ellerine saglik arkadasim... Kim ne leziz olmustur bu yemek... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
YanıtlaSilPatlıcan olsunda nasıl olursa olsun
YanıtlaSilellerine sağlık canım öpüyorum.
O kadar Fethiye'ye gittim geldim.Hiç gözüme çarpmamış.Patlıcanın bütün yemekleri gibi bu da çok lezzetli.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilPatlıcan olsun bana yeter. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilÖzgen'cim biraz nefes alıp değişiklik yaşadığına sevindim. Hiç evden çıkmadan hareketsiz kalmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Patlıcanın zeytinyağlı soğuk şeklini sevmeyen varmıdır acaba? Ellerine sağlık canım iyi haftalar.. (Belimden bende iyi değilim, dün kızımın desteği ile tarif ekleyebildim iyi olacağız inşallah)
YanıtlaSileline sağlık canım bencede harika olmuştur.. doğal yetiştiği için:) sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor, sevgiler
YanıtlaSilÖzgen'cim benim yzdığım yorumlar sana gelmiyor neden acaba umarım iyisindir. Görüşmek üzere..
YanıtlaSilGezmek güzel de sıcaklarda insan bazen gezmeye bile üşeniyor ama mekan değişikliği iyidir. Umarım sana da iyi gelmiştir. Patlıcanlı yemeğinde eminim çok lezzetlidir. Patlıcanın her türlüsü güzel olur ve ben çok severim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, bacaklı patlıcanı ben de çok seviyorum ama biz de bu yemeğin olmazsa olmazlarından biri de fesleğendir. Size de tavsiye etmek istedim, bence bir deneyin seveceksiniz.
YanıtlaSil