PEMBE KREMALI AYVA TATLISI


Merhaba arkadaşlarım,
Hepinize şimdiden mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir haftasonu diliyorum. Duymuşsunuzdur Japonya'da çok şiddetli bir deprem oldu. Ne kadar acı değil mi? Düşünüyorum da herşey bir anlık.
İnsanların birkaç dakika içinde hayatı altüst oldu ki Türkiye'de olsaydı bu deprem kimbilir neler olurdu. Taş taş üstünde kalmazdı herhalde. Gün geçmiyor ki bir felaket haberi duymayalım, yurt içi veya yurt dışı farketmiyor. Sanki tüm dünyayı acılar, felaketler sarıyor. Ya savaşlar oluyor yada doğal felaketler yaşanıyor. Neler oluyor böyle... Allah beterinden saklasın ve tüm insanları korusun diyorum. Rabbim orada bu felaketi yaşayan insanlara da güç kuvvet versin.
Ne zaman ne olacağımız belli olmayan, başımıza her an birşeylerin gelebileceği şu fani dünyada mutlu olmayı, herşeyi güzellikle görmeyi, kabullenebilmeyi, huzurla yaşamayı başarmamız gerekiyor bence arkadaşlar.Sizce de öyle değil mi?
Neyse arkadaşlarım gelelim tarifimize. Tatlı yiyelim de ağzımızın tadı yerine gelsin. Canım geçende nasıl ayva tatlısı çekti anlatamam. Evde de birkaç tane vardı ve hemen değerlendirdim. Nasıl mı buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

4 adet ayva
3 bardak su
2 bardak şeker
birkaç karanfil, bir parça lohusa şekeri
2 adet elma rendesi
tarçın, ceviz, kuruüzüm
varsa birkaç tutam pişmaniye
Kreması için: 2 bardak süt
yarım bardak şeker
yarım bardak ayvaların piştiği su
limon kabuğu rendesi
2 kaşık un

Yapılışı:

Önce arkadaşlar ayvaları soyun ve ikiye bölün. Ortalarını oyun, çekirdeklerini çıkarıp bir kenara koyun. Ayvaları bir tencereye dizin. Üzerine su, karanfiller, ayvanın çekirdekleri, lohusa şekerini ekleyin ve ayvaları arada çevirerek yarı kıvamda pişmeye bırakın.
Bu arada elmaları rendeleyin, tarçın ve kuruüzümle karıştırın. Ayvaların ortalarına birer öbek paylaştırın. Şekeri hepsinin üstlerine eşit miktarda gezdirin. Pişme suyundan üstlerine gezdire gezdire, suyu iyice yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
Kreması için verilen malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremaya eklediğimiz ayvaların kırmızı suyu kremayı pembe yapıyor.
Kuplara önce birkaç kaşık muhallebi, muhallebinin üstüne de birer ayva tatlısı yerleştirin.
Ayvaların üstüne ceviz serpin ve bir tutam pişmaniye koyun.
Ayrıca ayvaların jölemsi hale gelmiş pişme suyundan bir iki kaşık gezdirin.
Çok lezzetli bir tatlı, görünüm olarak da çok albenili, umarım denersiniz ve afiyetle yersiniz.
Hepinize sevgiler, sevdiklerinizle iyi bir haftasonu diliyorum...

Yorumlar

  1. canım dileklerine katılıyorum 99 depremini birebir yaşamış vede sevdiği biricik dostunu kaybetmiş biri olarak diyorumki Allah bir daha yaşatmasın inşallah...Tatlına gelince görüntüsümgerçekten çok şık olmuş,bu tarif denenmeli mutlaka.Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. evet çok haklısınız onlar depreme alışkınlar ama bu çok şiddetli ve arkasından feci bir tusunami. türkiyede olsa taş taş üstünde kalmaz demişsiniz ya katılıyorum yerle bir olurdu.
    tatlı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. canım kardeşim ellerine sağlık şimdi
    elimi uzatıp alsam keşke öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM ARKADAŞIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım ayva talısına harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tatlı şahane canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor. Afette kalanların Rabbim yardımcıları olsun..

    YanıtlaSil
  7. Görüntü çok hoş..Ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder