

Bunlar da Fethiye'nin heryerine dikilen lalerimiz.İstanbul' benzedi, o kadar güzel açtılar ki rengarenk...
Şimdi de gelelim yemeğimiz BAKLAVA YUFKASINDA ISPANAKLI MANTARLI ÇUPRA'ya:
Malzemeler:
Kişi sayısına göre büyükçe çupra balığı
Balığın iç kısmına koymak için birer tane limon dilimi ve defne yaprağı
Bir büyük kase kadar 1 adet soğan ve 1 kase mantarla kavrulmuş ıspanak
ıspanaklı harca eklemek için tuz, karabiber, nane ve yarım çay bardağı zeytinyağı
her bir balığı sarmak için ikişer yaprak baklava yufkası
yufkalara sürmek için su sıvıyağ karışımı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar içi temizlenmiş balıkların iç kısımlarına birer adet defne yaprağı ve limon dilimi yerleştirin.
İki adet baklav yufkasını üst üste yerleştirin ve üstünü hafifçe su zeytinyağı karışımıyla ıslatın.Fırçayla sürün. Yufkanın tam ortasına balığı yerleştirin ve üstüne mantarlı ıspanak karışımınndan balığın boyu kadar koyun.
Yufkanın karşılıklı iki tarafından katlıyarak balığın üzerini kapatın yani balığı sarın. Diğer balıklara da aynı işlemi uygulayın. Kalan su zeytinyağı karışımından fırçayla böreğe sürer gibi sürün.
200 derece fırında balıklar pişene yufkalar iyice kızarana kadar pişirin. Üstü çıtır çıtır yufka, içi lokum gibi pişmiş ve ıspanağın ayrı bir lezzet kattığı bir yemekle karşılaşıyorsunuz.Hepinize tavsiye ederim.Afiyetler olsun, hepiniz sevgiyle kalın arkadaşlarım...
Canım kardeşim sesini duymak harikaydı.Fethiye muhteşem güzel in
YanıtlaSilşallah görmek kısmet olur.Balıkta harika ellerine sağlık öpüyorum.
çok güzel manzaralar, orda olmak isterdim ter temiz havada. Sevgiyle kal canim
YanıtlaSilevet ya sabah haberleri duyunca sok oldum.. rabbim sifalar versin tüm darda olanlara careler versin insallah.. dünya fena su siralar :(
YanıtlaSilmanzara harika! ne hos vakit gecirmissiniz öyle..rabbim mutlulugunuzu nesenizi daim etsin insallah..sicacik sevgiler
İYİ GÜNLER ÖZGEN HANIM.ELİNİZE SAĞLIK FARKLI BİR BALIK OLMUŞ.
YanıtlaSilBENİM SİZDEN RİCAM BİSKÜVİLİ KİRPİ PASTA YAPMIŞSINIZ YA MİSAFİRLERİNİZ GELDİĞİNDE ONUN TARİFİNİ YAYINLAMANIZ.ONU BEKLİYORUM SABIRSIZLIKLA TEŞEKKÜRLER.
Eline sağlık Özgencim.Ben balığı her zaman sade tercih etsem de değişik olmuş.eminim tadı da güzeldir.
YanıtlaSilözlem
Fethiye manzarası da balık da harika görünüyor, emeğinize sağlık. Fethiye'de balık yemek ayrı bir keyif. Tloss civarında bir balık tesisi vardı, ismini unuttum, balıklar ve ortam nefisti. Özlemişim, Fethiye'yi...
YanıtlaSilSevgilerimle..
Çok haklısınız iyi habere hasret kaldık bütün dünyada yaşanan olaylar bizi karamsarlığa sürüklüyor bir imtihandan geçiyoruz hakkımızda hayırlısı .
YanıtlaSilBayıldım ne güzel bir tarif balığı sevmeyen bile buna bayılacak ellerinze sağlık SEVGİLER
Hiç gitmedim Fethiye'ye ama en çok görmek istediğim yerlerden biridir. Fotoğaflar çok güzel.
YanıtlaSilBir balık sever olarak bu tarife bayıldım gerçekten. Denemeliyim mutlaka. Ellerine sağlık Özgen'cim..
heeey baksanaa nostaljiii, bak burdaki arkadaşlar yok artık sanıyorum.
YanıtlaSil