
Merhabalar sevgili dostlar,
yarım kilo tavuk kanat

Pazarda dolaşırken her türlü sebzeyi alıp pişirmeye gayret ederim. Hepsinden yararlanalım, sağlık bulalım diye. Yalnız bir tanesi var ki bugüne kadar asla denemediğim ve" aman alsamda
turşusundan başka neyi yapılır ki bunun" diye burun kıvırdığım sebze, "PANCAR"
Televizyonda bir sürü sağlıkçıdan hep duyuyorum işte suyunu için, çok sağlıklı, her derde deva diye. Fakat düşündüm ki ben bunun suyunu ne kendim içebilirim ne de evdekilere içirebilirim.
Tabi bu durumda ne yapmak gerek; şu harika renkli sebzeyi her tür şekilde pişirip, değişik tatlar denemek ve evdekilerin beğenisine sunmak, bu arada sizlerle paylaşmak...
Evet arkadaşlar artık kendime bir pancar dosyası açıyorum. Yüce Rabbim bize ne nimetler sunuyor. Suyun altında yıkarken bile o muhteşem rengi salıyor. Bugüne kadar niye alıp da hiç kullanmadım diye hayıflandım, ne kadar bizim için yararlı olduğunu bildiğim halde.
İlk defa pazardan üç dört tane aldım ve hepsiyle değişik lezzetler çıkardım ortaya.
Artık her pazara çıktığımda birkaç tane alıp tatlı tuzlu her şeyin içinde kullanacağım ve kendi tariflerimi ortaya çıkaracağım.
Aldıklarımla 4 tarifimi yaptım bile.Hepsi de çok güzel oldu.
İlkini beğendi olarak denedim. Bilirsiniz beğendiyi patlıcanla yaparız hep. Düşündüm pancarla neden olmasın ve size kesinlikle tavsiye ediyorum harika oldu. Hele o rengi yok mu mükemmel.
Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
yarım kilo tavuk kanat
eti soslamak için: zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
2 kaşık biber salçası
tuz, kekik, karabiber, köri
3 kaşık soya sosu
2 diş sarımsak
1 limon kabuğu ve suyu
2 tatlı kaşığı şeker Verilen bütün sos malzemeleriyle tavuk etini harmanlayın ve dolapta 1 saat bekletin.
Pancar beğendi için: 2 kaşık tereyağ, 2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık un
2 bardak süt
1 adet haşlanmış iri boy pancar
tuz, karabiber, pulbiber
Tereyağ ve sıvıyağda unu kavurun.
Haşlanmış pancarı iyice ezin ve kavrulan una ekleyin. Birlikte biraz kavurun.
Sonra sütünü ekleyin, karıştırarak iyice özdeşleştirin, macun kıvamına gelene kadar pişirin.
Tuz, karabiber isterseniz biraz da pulbiber ekleyin.
Tavuk etlerini de sosuyla birlikte bir fırın kabına alın. Üzerine alimunyum folyoyla kapatın.Önce 200 derecede 20 dakika pişirin. Sonra üstünü açıp bir 20 dakika daha pişirin.
Beğendiyi sıcak muhafaza edin. Servis yaparken tabağın ortasına beğendiyi yayın, etrafına tavuk etlerini dizin, afiyetle yiyin.
Sevgiler, sağlıcakla kalın, hepinize iyi pazarlar...

ellerine sağlık özgencim çok farklı bir tarif olmuş.bende bu aralar her dışarıya çıktığımda pancar almaya niyetleniyorum .unutup geri dönüyorum.
YanıtlaSildeğişik bir sunum olmuş arkadaşım.tavuğu zaten severim.harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEvett gerçekten degisik bir tarif olmus. Bende bunu severim zaten!! Ellerine saglik Özgencim
YanıtlaSilfikrine sağlık arkadaşım.tavuklar harika görünüyor.
YanıtlaSilsevgilerimle...
Özgencim,önce geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler.Sizleri izleyemediğim zaman içinde neler kaçırmışım.Pancar beğendili tavuk çok güzel görünüyor,ayrıca ıspanaklı makarna salatası da nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSilne güzel ne iyi etmişsin özgenim, rengi yeter iştahı açmaya:) diğer tariflerini de bekliyorum,sevgiler
YanıtlaSilÇok ilginç, muhakkak denemem lazım. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilUff!..
YanıtlaSilBu nasıl bir görüntü?
Deli gibi acıkmama sebep oldu:)
Pancarı öyle severim ki.Afiyet olsun size.
Mutlu pazarlar !
Özgencim ellerine sağlık pancarla harika bir ikili olmuş.Elleri
YanıtlaSilne sağlık canım mutlu pazarlar öpüyorum.
bende hiç denemeyenlerdenim ama çok değişik olmuş bende denemek isterim görüntüsü insanı cezbediyor eline sağlık canım
YanıtlaSilÖzgen'cim iyi pazarlar,
YanıtlaSilDeğişik ve hoş bir tarif ortaya çıkarmışsın. Paylaştığın için teşekkürler. Sağlık ve sevgiyle..
Özgencim eline sağlık. Bende çok seviyorum pancar salatası. Benim de sayfamda bunun salatası var. Harika oluyor. Faydası da çok olduğu için çok tükütmek lazım. Sevgilerle...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilo pancarın suyu için katı meyve sıkacağı aldık biz:) babam içiyor da biz ı ıh:)
ben en çok rengine hayranım, senin yemeğine de çok yakışmış canım..
ellerine sağlık..
kandilin mübarek olsun..
Hiç denemedim ama çok merak ettim mutlaka yapacağım ellerine sağlık canım. Hayırlı Kandiller dilerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kandiliniz mübarek olsun sevgiler..
YanıtlaSilevde iki tane kocaman pancar var bende ne yapsam diyordum:) Ellerine sağlık... Ayrıca iyi kandiller ve sevgililer günün kutlu olsun...
YanıtlaSilevde iki tane kocaman pancar var bende ne yapsam diyordum:) Ellerine sağlık... Ayrıca iyi kandiller ve sevgililer günün kutlu olsun...
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir yemek...
YanıtlaSilhayırlı kandiller diliyorum sevgilerimle
Pancar beğendiyi ilk defa duyuyorum ama nefis görünüyor. Tavukla güzel bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilTüm dularımızın kabul olması dileğiyle, kandilin kutlu olsun.
Sevgiyle kal.
Hayırlı kandiller diliyorum!
YanıtlaSilDualarında beni unutma inşaAllah:)
Sevgi ve muhabbetle
Pancar beğendi farklı bir lezzet olmuş hiç böyle denemedim elelrine sağlık..
YanıtlaSilMevlüt kandilinizi kutlar hayırla vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim dilerim....
Pancarın tadını da, rengini de çok severim, çok da kullanırım. Ama beğendi olarak hiç denememiştim.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.