
Dün biliyorsunuz mübarek Mevlit Kandilimizdi.Bol bol sevgili peygamberimizin ruhuna, ölmüşlerimize dua ettiğimiz, yüce Rabbimizden af dilediğimiz çok kıymetli bir gündü. Ayrıca bir de şu meşhur sevgililer gününe denk geliyordu. Ben de bu önemli günü bol bol ibadet ederek geçirmek istedim. Bir de evdeki iki sevdiceğime ne zamandır aklımda olan güzel bir lezzeti hazırlamak için mutfağa girdim. Bu yüzden dün bloğumla hiç ilgilenemedim.
Ayrıca bu tarifimi sevgili Balparenin "Sevgiliye Özel Tatlar " etkinliğine ikinci tarifim olarak ve Özlem arkadaşımızın "Çikolata Aşkım " etkinliğine yollamak istiyorum. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Brownie için: 3 adet yumurta
yarım bardak şeker
150 gr bitter çikolata
100 gr tereyağ veya margarin
yarım paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu
1 bardak + 2 kaşık un
2 kaşık kakao
1 kaşık nescafe
Üst malzemesi için: 1 paket labne peyniri
1 paket krema (200 gr)
yarım bardak karamel (süt reçeli)
yarım bardak şeker
1 paket vanilyalı puding tozu
2 yumurta
3 kaşık un
üzeri için: karamel( süt reçeli) ve çikolata veya kek kırıntısı
Yapılışı:
Önce arkadaşlar brownie için tereyağ ve çikolatayı kısık ateşte birlikte eritin, bir kernara alın.
Yumurta ve şekeri çırpın. Tereyağ ve çikolata karışımını ekleyin, birlikte karıştırın.
Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip tekrar karıştırın. Bunu ister kelepçeli kalıba isterseniz kare bir fırın kabına dökün.( Ben kelepçeli kalıba döktüm ama bir daha yaparsam kare fırın kabına dökeceğim çünkü kek karışımı pişerken alttan fışkırabiliyor.)
Buzdolabına koyun ve biraz soğutun.
Bu taban kısmı dolapta soğuyadursun siz üst malzemeyi hazırlamaya başlayın.
Bunun için önce labne peyniri, krema, vanilyalı pudingi iyice çırpın.
Bunun için önce labne peyniri, krema, vanilyalı pudingi iyice çırpın.
İçine yumurtaları teker teker kırarak ekleyin.
En son karamel ve 3 kaşık unu da ilave edin ve karıştırın.
Dolaptan kalıptaki browniyi çıkarın ve üzerine labneli karışımı boşaltın. Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye biraz su dökün ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Tepsideki su kekin üstünün çabucak çatlamasını önleyecektir.
Bu süre sonunda fırını kapatın ve oda ısısında önce soğumasını bekleyin sonra buzdolabına koyun. En az 4 saat, en iyisi 1 gece bekletin.
Bir sonraki gün üstüne karamel sürün ve çikolata veya kek kırıntılarıyla süsleyin.

Not: Karamel yani süt reçelinin yapımını Abı Hayat sitesinin sahibi arkadaşımızdan aldım.Mutlaka deneyin ve tarifine buradan bakın, ayrıntısıyla var. Çok lezzetli bir krema oluyor, tam bir karamel.

canımm o ne harika görüntü..
YanıtlaSilne müthiş birşey..
rüya gibi:)
ellerine sağlık Özgenciğim..
geçmiş kandilin mübarek olsun..
süpper görünüyor süpper!!!
YanıtlaSilsüpper görünüyor süpper!!!
YanıtlaSilNefis görünüyor canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilözgencim nefis görünüyor. nefis,zaten karamel ve browni kelimeleri helede bir aradaysa tam benlik.
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık harika olmuş özellikle keki düşündüm de hmm.
YanıtlaSilsevgilerimle....
harika görünüyor elinize sağlık. hayırlı geceler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Geçmiş kandiliniz mubarek duanız makbul olsun. Elinize sağlık olsun. Sevgilerle...
YanıtlaSilharika bir görüntü ,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÖzgencim gerçekten nefis görünüyor. Sen yaparsın da güzel olmazmı. Ellerine sağlık, sevgi ve sağlık dileklerimle..
YanıtlaSilharika olmuş arkadaşım.bayıldın görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilnefis bir lezzet olmuş
YanıtlaSilbayıldım..
eline sağlık
sevgiler
Canım bu enfes chesscakeyi alıp kaç
YanıtlaSilmam mümkün olsa keşke:))Ellerine sağlık süper.Yeni tarz çerçeveler
başka bir programdan sana mail ata
rım kocaman öpüyorum.
Kek mükemmel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sğalık canım..Çok nefis görünüyor
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSil3 ayrı lezzet birarada, müthiş olmalı:))) ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiyle kal
Nefis gozukuyor...
YanıtlaSilMerhabalar canim, seninde ellerine saglik, harika bir lezzet olmus.
YanıtlaSilSevgiler....
Dünden beri çikolatalı kek düşünüp duruyorum. Sabahın bu saatinde bu görüntü beni benden aldı o yüzden. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada Pastakolik etkinlik sırası bende. Konu Kahvaltım. Sizi de beklerim :)