Kadayıflı muhallebili Kemalpaşa


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugün birçoğumuzun bildiği Muhallebili Kemalpaşa Tatlısını bir iki ufak dokunuşla kendime göre uyarladım. Muhallebisini damla sakızlı yapıp üzerine çıtır kadayıf kavurdum. Ayrıca bir de üst kısmına çikolatalı muhallebi yaptım ve kemalpaşaların şerbetini de şekeri yakarak karemel şerbet olarak hazırladım.Ee daha ne olsun değil mi? Haydi buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
1 paket kemalpaşa tatlısı
2 bardak şeker
4 bardak su
1 dilim limon
Muhallebisi:
1 litre süt
1 bardak şeker
1 çay bardağı un
2 kaşık nişasta
2-3 parça damlasakızı veya yoksa damlasakızlı vanilya
limon kabuğu rendesi
1 kaşık tereyağ
1 poşet şanti
Kakaolu Muhallebisi:
3 bardak süt
1 çay bardağı şeker
2 kaşık kakao
2 kaşık un
80 gr sütlü veya bitter çikolata
Üzeri için:
yeterince tel kadayıf
1 kaşık tereyağ
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
Yapılışı:
Önce arkadaşlar kemalpaşaların şerbetini hazırlayın. Eğer şekeri karamelize ederseniz tatlılarınız çok daha lezzetli olur. Şekeri mümkünse çelik bir tencereye alın, üstüne yarım limonun suyunu sıkın ve hiç karıştırmadan şekerin yavaş yavaş kahverengileşmesini bekleyin. Bu aşamada dikkat edin, şeker iyice kararırsa şerbet acı olur. Rengi açık sütlü kahve gibi olmalı. Bu rengi alınca üzerine kaynar 4 bardak suyu ekleyin ve yanık şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Eriyince kemalpaşaları içine atın ve şerbeti çekene kadar kaynatın.
Sonra tatlıları üçer tane olacak şekilde kuplara paylaştırın.
Muhallebisi için de tencereye süt, şeker, un, nişastayı ve limon kabuğunu alın, göz göz olana kadar karıştırın ve pişince damla sakızını ve tereyağını ekleyin eritin.
Muhallebi soğuyunca 1 poşet şantiyi de ilave edin ve mikserle 5 dakika çırpın.Bunu kuplardaki tatlıların üzerine paylaştırın.
Çikolatalı muhallebisi için de çikolata hariç diğer malzemeleri pişirin ve en son çikolatayı ekleyip karıştırın.Bu muhallebiyi de ılınan beyaz muhallebilerin üzerlerine paylaştırın.

Bir tavaya tereyağını alın ve kadayıfları bu tereyağda rengi dönene kadar kavurun ve şekerle cevizi ekleyin. Bunları da tatlını üzerlerine pay edin.
Bu kadar arkadaşlar, biraz aaşmalı ama çok lezzetli oldu, Üstü çıtır çıtır kadayıf, dondurma lezzetinde ve mis gibi damla sakızı kokuyor, dibinde de karamel şerbetiyle harika bir tatlı.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.
Sevgiler, sağlıcakla kalın...

Yorumlar