Dondurma Lezzetinde Kahveli Kümbet Pasta


Herkese merhabalar sevgili dost ve arkadaşlarım,


Hayırlısıyla mübarek Kurban Bayramı da geldi sayılır. Kısmetse memlekete gideceğiz her yıl olduğu gibi, gitmeden evvel sizlerle harika bir pasta tarifini paylaşacağım, şu sıcak yaz günlerinde mutlaka deneyin derim, hem şık bir o kadar da lezzetli. Üstelik dış kısmı için kek pişirmeniz de gerekmiyor.
Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
Dış Kısmı:
4 paket eti burçak bisküvi
1 paket eti kakaolu bisküvi
70 gr tereyağ veya margarin
7-8 adet yumuşak hurma
kıvam ayarlamak için aldığı kadar süt
3 kaşık kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
İç Kreması:
1 litre süt
1 bardak şeker
yarım su bardağı un
yarım bardak nişasta
2 kaşık irmik
2 kaşık hindistan cevizi
5-6 tane kakaolu pitibör bisküvi
vanilya
1 adet yumurta
1 paket üçü birarada nescafe, 1 tatlı kaşığı nescafe
1 kaşık tereyağ
1 poşet toz krem şanti
Üzeri:
erimiş beyaz çikolata

Yapılışı:
Önce arkadaşlar dış kısmını hazırlamaya başlayın, bunun için bisküvileri hurmalarla birlikte  rondodan geçirip un haline getirin.
Üzerine erimiş tereyağ, kakao,tarçın ekleyip yoğurmaya başlayın. Tam olarak toparlanmıyorsa azar azar süt ekleyip tam bir hamur kıvamına getirin yani elinize alıp taparladığınızda kurabiye hamuru kıvamında olmalı. Hamurdan büyük portakal kadar bir parçayı taban kısmı için ayırın.
Sonra kalan hamuru yağlı kağıt arasında merdaneyle 1 cm kalınlığında pürüzsüz bir şekilde açın.
Derin büyük bir kase alın ve kasenin içini streç filmle kaplayın.
Açtığınız bisküvi hamurunu düzgün bir şekilde içine yerleştirin ve buzdolabına kaldırın.
Dışına taşan kısımları bıçakla düzgünce kesin.
İç krema kısmını hazırlamak için tencereye süt. şeker, un, nişasta, hindistan cevizi, yumurta, irmik, kahveyi alın, önce çırpıcıyla karıştırmaya başlayın, topaklar gidince ocağı açın ve pişirmeye başlayın.
Sürekli karıştırarak giz giz olana kadar pişirin.
Piştiğinde vanilya, tereyağı ekleyin, ılınmaya bırakın. İyice ılındığında 1 paket toz şantiyi ilave edin ve mikserle 5 dakika kadar çırpın.
Dolaptan kasedeki taban kısmını .ıkarın ve bu kremayı içine boşaltın.
5-6 adet kakaolu pötibör bisküviyi dikkatlice 3 parçaya kesin ve kremanın içine dik dik bunları batırıp gömün.
Ayırdığınız taban kısmını da elinizin ayasıyla açtırıp taban kısmını kaplayın.
Dışa taşan streç kısımlarla üzerini kapatın ve 1 gece beklemek kaydıyla buzdolabına kaldırın.
Sonraki gün bir servis tabağına ters çevirin, beyaz çikolatayı benmari usulu eritin.
Bir kü.ük poşete koyup ucunu sıkın ve pastanın üzerine sıkın.
Ben üzerindeki topları hamurdan arta kalan parçaları minik yuvarlayarak üzerine yerleştirdim. Siz dilerseniz marketlerde satılan minik draje çikolatalardan alıp yerleştirebilirsiniz.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun,biraz uzun oldu ama tam ayrıntısıyla anlattım.
Şimdiden hapinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Sevdiklerinizle sağlık, huzur, mutlu, bereket dolu günler diliyorum, sağlıcakla kalın...




Yorumlar

  1. Denedim harika oldu.Çocuklarım çok sevdi.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder