Hepimizin mübarek Ramazan ayı kutlu olsun. Bir başlıyor ve bakıvermişiz ortası derken sonu da gelmiş. Şimdilik havalar serin ve uzun açlık ve susuzluk pek rahatsızlık vermiyor, yüce Rabbim yardım ediyor hayırlısıyla.
Gelgelelim tarifimize, taze fasulye tezgahlarda yerini aldı ve herzamanki zeytinyağlı taze fasulye tarifimizi bir kenara bırakırsak harika tarifler bizi bekliyor. Bu da onlardan biri, mutlaka deneyin, hem harika bir pşlav lezzetinde hem de yanına bir salata ve ayranla harika bir öğün olur diyorum, çocuklarınız çok fazla sebze yemiyorsa harika bir seçenek, buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
yarım kilo taze fasulye
1 bardak pirinç veya kalın bulgur
3 adet domates
1 büyük kurusoğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 kaşık süt kaymağı (yoksa 1 tatlı kaşığı tereyağ )
tuz, karabiber, kurunane, az pulbiber
azar azar gerektiği kadar su
Yapılışı:
Önce arkadaşlar fasulyelerin uçlarını ayıklayın ve minik minik doğrayın.
Soğanı küp küp doğrayın ve tencereye alın, zeytinyağda sarımsakla beraber kavurmaya bailayın, biraz sararınca taze fasulyeleri ekleyin.
Fasulyeler yumuşamaya başlayınca tencerenin kenarlarına doğru çektirin ve pirinci yıkayıp ortadaki boşluğa yerleştirin.Kenarlardaki fasulyelerle pirincin üzerini kaplayın.
Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de üstüne yayın, tuz ve baharatlarını ilave edin, biraz daha zeytinyağı gezdirin ve süt kaymağı ya da tereyağını üzerine bırakın.
İlk başta 1 çay bardağı su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın pişmeye bırakın,
Arada kontrol edin, suyunu iyice çektikçe birkaç damla ilave edin, fasulyeler iyice pişince su vermeyi kesin.
Ellerinize sağlık... Güzel görünüyor.Tarif defterime not alayım bunu.:)
YanıtlaSilrahmetli babanem ve halamın da yaptığı nefis bir karadeniz yemeği bayılırım ben de yapayım çok istedim elinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Güzel bir fasulye yemeği hazırlamışsınız.
YanıtlaSilellerinize sağlık annem çok yapıyor bunu çok lezzetli oluyor :)
YanıtlaSilay bundan bi kere yedim istanbulda bir ev yemekleri lokantasındaaaa nefis bişi yaa :)
YanıtlaSilPirinci biraz daha az koyarak denemek isterim. İnşallah tadını bozmam;) ellerinize sağlık
YanıtlaSil