Çilekli Cheesecake


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Tam çilek zamanı değil mi? Pazar şu an içinde dolaşırken en çok çilek kokuyor. Buram buram mis gibi, bu durumda insan alıp her şekilde değerlendirmek istiyor, ister reçelini yap, ister çeşit çeşit tatlılarda kullan. En çok yakışan tariflerden biri de cheesecake bence.Bu hafta sonu İzmirden misafirlerim vardı, ablamlar geldi.Gayet de lezzetliydi, buyrun paylaşalım:





Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
2 kaşık tereyağ
yarım su bardağı çekilmiş fıstık
1 kaşık kakao
1 çay kaşığı tarçın
Dolgu malzemesi:
2 paket labne peyniri
1 paket krema
2 adet büyük yumurta
1 bardak tozşeker
1 vanilya, 1 limon kabuğu rendesi
1,5 kaşık un ve nişasta
1 paket oreo bisküvi
Çilek sosu için:
1 kase çilek
3 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 vanilya
Ayrıca çilek ve çilekli eti cin bisküvi


Yapılışı:
Bu malzemeleri 24 cm lik kelepçeli kalıp için kullandım.
Önce arkadaşlar tabanı hazırlıyoruz, bunun için bisküvileri rondoda iyice çekiyoruz ve erimiş tereyağ, toz fıstık,kakao ve tarçınla karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıbın tabanına hafifçe kenarlarını yükselterek bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Sıra geldi dolgu malzemesine, bunun için de önce labne ve şekeri iyice çırpıyoruz, kremayı ilave ediyoruz, çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıyoruz, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz, sonra un ve nişastayı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Oreo bisküvileri de elimizle irice kırıp içine ekliyoruz.
Dolaptaki bisküvi tabanın üzerine bu malzemeyi boşaltıyoruz. Tezgaha birkaç kez iyice vuruyoruz ki hava kabarcıkları kalmasın.
Ayrıca kalıbın etrafını aliminyum folyoyla kaplıyoruz. Kalıbı fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve tepsinin içine bir miktar sıcak su koyuyoruz, yani cheesecakemiz benmari usulü pişecek.
tatlımızı 150 derece fırında 50 dakika veya 1 saat pişiriyoruz.
Bu süre sonunda fırını kapatıp keke bakıyoruz ortası hala biraz titriyorsa tamadır, fırının kapağını kapatıyoruz, kek ılınınca çıkarıp bu sefer oda sıcaklığında bekletiyoruz. Daha sonra dolabakaldırıp en az 3-4 saat bekletiyoruz.
1 gece beklemesi en güzeli.
Sosu için çilekleri püre haline getiriyoruz ve çekirdeklerinden arındırmak için süzgeçten geçiriyoruz.




Bir sos tenceresine koyuyoruz, şekeri ve nişastayı ilave edip süreklü karıştırarak pişiriyoruz. Sos soğuyunca cheesecakein üzerine yayıyoruz ve çilek dilimi ve bisküvilerle süslüyoruz.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, çok lezzetli harika bir cheesecake denemenizi tavsiye ediyorum sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Ev halkı bu tatlıyı çok sever.Eminim bu tarife de bayılacaklar.Elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  2. Dolgu malzemesinde 1,5 kasik un ve nisasta yazmissiniz ben bunu anlamadim ikisinin karisimi 1,5 kasik mi edecem yomsa 1,5 kasik un ve 1,5 kasik nisasta mi koyacagiz? Cevabiniz icin simdiddn tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba nişasta ve un ayrı ayrı 1,5 kaşık olacak sevgili izleyicim

      Sil
  3. ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. ah o kadar severim kiii :) bi de baksana, benim kitaplar internette her yerde satılıyo ki yaa, google a deeptone kitapları yaz her yerde var kiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder