BALKABAKLI TAHİNLİ KEDİDİLİ PASTA


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Ben bazen bir sebzeye takıyorum ve devamlı onu kullanarak denemeler yapıyorum. Bu bazen bir tatlı oluyor, bazen bir yemekte, bir hamurişinde kullanıyorum. Başka bir sebze yemeğinin içinde yardımcı rol oynuyor. Tabi bu sebzenin bir çok lezzete yakışması, uyum içinde olması da önemli tabi.
Balkabağı da böyle bir sebze işte, tatlıya, tuzluya, hamurişine, sebze ve et yemeklerine herşeye yakışıyor mübarek.
Pişirdiğim balkabağı tatlısıyla harika muffinler yaptım, bir de üstüne bu pastayı patlattım, çok da güzel oldu. Hem şık hem de lezzetli, malum yarın da Kadınlar Günü, hepimize kutlu olsun, bu pasta da bizler için olsun. Buyrun paylaşalım:






Malzemeler:
yeteri kadar kedidili bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
büyük bir kase balkabağı tatlısı püresi
araları için ceviz, damla çikolata
Kreması:
1 litre süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kaşık kuru fasulye unu (varsa yoksa bir kaşık daha un)
1 tepeleme kaşık irmik
yarım su bardağı tahin
1 kaşık tereyağ
vanilya
1,5 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
tarçın

Yapılışı:
Önce arkadaşlar pastanın tabanı ile başlıyoruz. Bunun için kakaolu ve yulaflı bisküvüyi iyice ufalıyoruz ve içine tarçın ve balkabağı püresinden birkaç kaşık ekliyoruz.Tüm malzemeyi iyice yoğurup kelepçeli kalıbın tabanına elimizle bastırarak yayıyoruz.
Kedidili bisküvileri ortadan kesip süte hemen batırıp çıkarıyoruz ve kalıbın kenarlarına çit gibi diziyoruz.
Sıra kremada, bunun için de sütü, şekeri, nişasta,un ve irmiği bir tencereye alıyoruz,sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın tahini ekliyoruz. En son piştiğinde vanilya ve tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.Bir yanda soğumaya bırakıyoruz.
Bir çırpma kabında soğuk süt ve şantiyi mikserle iyice çırpıyoruz. Şantinin yarısını soğuttuğumuz kremaya ekliyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz.
Önce kalıbın tabanına yaydığımız bisküvili katın üstüne kremadan bir kat yayıyoruz ve damla çikolata serpiyoruz.

Üzerine bir kat kedidilini sütle ıslatıp diziyoruz. Kedidillerinin de üstüne balkabağı püresini bir şanti torbasına koyup bir kat sıkıyoruz ve bolca dövülmüş ceviz serpiyoruz.
Sonra bir miktar kakaolu bisküviyi elimizle kırarak üzerine yayıyoruz. kalan tahinli kremayı da bisküvili katın üzerine yayıp işlemi bitiriyoruz.
Şimdi gelelim süslemeye, bu artık hayal gücünüze kalmış. Ben ayırdığım krem şanti ve kalan balkabağı püresini ayrı sıkma torbalarına koydum sıra sıra sıkarak süsledim.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun.
Tekrar söylüyorum balkabağı ve tahinin uyumu harika oluyor, bu pastayı denemenizi kesinlikle öneririm.Tabi balkabağı sevenler için.

Ayrıca malzemenin bir kısmını ayırdım ve porsiyonluk olarak kuplarda aynı şekilde hazırladım. Oda harika oldu, hem şık hem de lezzetli, dilerseniz bu şekilde de hazırlayabilirsiniz.





Kadınlar Günümüz tekrar kutlu olsun, sevgilerimle...


Yorumlar

  1. Görüntüsü harika olmus.😃 Bence tadı da öyledir.Ahh ahhh ben orda olcaktm kii 😃 ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Ayyy mis miss 😊😊😊

    YanıtlaSil
  3. seni büyük lüks bir otele baş aşçı yapsınlaaar :)

    YanıtlaSil
  4. başarabilirsin. evet feyste aç mesela sonra hem kendi çevren hem de blogdan bir çevren olur sanırım, sipariş de olur tabisi, böyle yapanlar var. sonra instagram da açarsın işallah, ordan da başlarsın, sipariş alırsın. olmuycak şey değil valla, benzer şeyleri yapanlar var. çok yakında, bir blogçu arkadaşımız, hint kınası işine başladı mesela, bikaç ayda oldukça müşterisi oldu, şimdi öyle meşgul ki valla yani pek de memnun hayatından. ben feyte pastacı arkadaşları görüyorum, onlardan da bakarsın hatta sorarsın onlara. olur tabisiii :)

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor elina sağlık

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Ne şık bir pastaaaa olmuş, elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. gerçekten hoş görünüyor. değişik bir pasta, mutlaka denemeliyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder