FIRIN POŞETİNDE KIŞ TÜRLÜSÜ


Herkese merhabalar sevgili dostlar,
Bu yaptığım pişirme yöntemiyle artık tencerede kısık ateşte pişirdiğim sebze yemeklerinden vazgeçeceğim gibi geliyor. Neden derseniz tencerede bazen pişirirken suyu fazla kaçmış olabiliyor, bol sulu yemekleri de pek sevmem açıkçası.
Ama bu yöntemle o kadar kıvamında ve lezzetli oluyor ki mutlaka deneyin diyorum.Sebzeler kendi suyunda hiç dibine tutma riski olmadan veya dağılmadan lokum gibi pişiyorlar. Çünkü herhangi bir şekilde sallama veya kaşık sokma işlemi olmuyor.
Neyse artık geçeyim tarife, bu arada dilediğiniz her türlü sebzeyle olur, size kalmış. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:

1 büyük dilim balkabağı
4 adet pırasa
1 adet kurusoğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kereviz
4-5 diş sarımsak
3 adet yerelması
1 kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber, kimyon,kırmızı toz biber, pulbiber, kekik
50 gr küp doğranmış sucuk ( dilerseniz küçük kuşbaşı doğranmış tavuk da ekleyebilirsiniz fakat sucuk pırasayla çok yakışıyor tavsiye ederim)
birkaç kaşık su

Yapılışı:
Önce arkadaşlar tüm sebzeleri güzelce yıkayıp çok iri olmayacak şekilde küpler halinde doğrayın ve bir büyük kapta karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, baharatları ve birkaç kaşık su ilave edin.
Bu karışımı olduğu gibi fırın poşetine doldurun. Elinizle poşetin her tarafına eşit şekilde yayın ve poşeti sıkıca bağlayın. Üzerine birkaç delik delin ve fırın tepsisine yerleştirip fırına sokun.
170 derecede sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişince çıkartın poşeti bıçakla ortadan yarın ve yemeğin biraz ılınmasını bekleyin ve daha sonra yanında dilerseniz pilavla ve yoğurtla servis edin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun ama kesinlikle bu tür yemeklerinizi arada bu yöntemle pişirmenizi tavsiye ediyorum, tam kıvamında kendi suyuyla pişmiş nefis bir lezzet oluyor.
Sevgiyle sağlıcakla kalın
...

Yorumlar

  1. Tarifiniz çok hoşuma gitti yalnız fırın poşetinin içine bir tatli kaşığı kadar un koymadan pişirme yaptigimizda poşet fazla yanip ustu kara kara oluyor un koyunca ise bu kararma olmuyor..Siz koymadiniz mi degilse sağlıklı olmaz gibi geldi bana o yüzden tereddüt ettim.

    YanıtlaSil
  2. ay bunu da yaparım :)

    ya baksanaaa, "blogger semti" adlı bloga tam kayıt olsanaaa noluur yaa, yazıların orda otomatik çıkcak, herkes görsün tariflerinii. semte git bak yapamazsan teo adlı arkadaşımız yönetiyo orayı ona yorum yaz yardım isteee noluur :)

    YanıtlaSil
  3. İşte bu tam benim tarzım bi yemek olmuş. Çok leziz görünüyor lakin benim bebeler yemez bunu da zaten herkesin ortak yediği yemek yapmak ne kadar zor değil mi anne olarak 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder