PANCARLI LAHANA SALATASI


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Yeni yılın ilk günlerine başladık ve devam ediyoruz. Günler yine hızla geçiyor, bir bakmışız ayın sonu gelivermiş bile...
İki gündür hava yağmurlu, hem de ne yağmur. Fethiye'nin kışı böyledir, sürekli yağmur yağar, kar olmaz, dağlara yağar soğuğu gelir, ayaz olur. Böyle havaları sevmiyorum, modum düşüyor, tam uyku havası, çek battaniyeyi al eline çayını ve kitabını veya geç televizyon karşısına yani biraz tembellik yaptırıyor insana. Neyse bazen o da lazım, ben de bu hakkımı çayımı alıp bilgisayarın başına geçmekle kullanıyorum şu an. Zaten ülkemizin durumu malum, içimiz kararmış durumda, bari bu şekilde biraz olsun kafamı dağıtmış oluyorum.
Vereceğim tarif harika bir salata, meze ne derseniz deyin ister davet sofralarınıza, çay davetlerinize ya da akşam yemeklerinizde çok lezzetli  bir seçenek. Ben bunu tek başına bir dilim ekmekle öğle yemeği olarak da tüketebilirim mesela.Gelelim tarifimize haydi buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
Dörtte bir beyaz lahana
yarım mor lahana
1 adet haşlanmış pancar ( dilerseniz çiğ de kullanabilirsiniz)
1 adet mor soğan
1 adet iri havuç
1 adet ekşi yeşil elma
4-5 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak
1 bardak katı yoğurt
3 kaşık mayonez
1 kaşık hardal
2 kaşık ketçap
bir avuç kıyılmış ceviz
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık sirke
tuz, karabiber,pulbiber, kurunane

Yapılışı:
önce arkadşlar beyaz lahana, mor lahana ve mor soğanı ince kıyın ve bir kaseye alın.
Üzerine az tuz, bir tatlı kaşığı şeker ve 2 kaşık sirkeyle iyice ovun, biraz bekletin.
Pancar haşlanmışsa minik küpler halinde doğrayın çiğse rendeleyin, havucu ve elmayı da da rendeleyin.Kornişonları da minik doğrayın.
Yoğurt, mayonez, ketçap, hardal, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve baharatları iyice karıştırın.
Havuç, pancar ve kornişonları da ovulmuş lahanaya ekleyin. Hazırladığınız sosla hepsini karıştırın. Dilerseniz bir tutam dereotu ve bir avuç çekirdeksiz kuru üzüm de ekleyebilirsiniz. Onlar da çok yakışıyor.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Harika bir salata, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Bence çay saatine gelen misafirleriniz için ve yemeğe gelen misafirlerinize etin, balığın yanına da harika gidecek bir salata tavsiye ediyorum.
Şimdilik hoşçakalın, hepinize her zaman sağlık, huzur ve bereket dolu günler geçirmenizi diliyorum.Barış ve huzurun İnşallah daim olması dileğiyle sevgiyle kalın...



Yorumlar

Yorum Gönder