AYVALI İKİ RENKLİ TEPSİ KURABİYESİ


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Her yerde hava soğuk aldığım bilgilere göre, Fethiye dışında kimle konuşsam donuyoruz diyor.
Burada da sabahları ve gece bayağı soğuk ama gündüz ılıcık, şimdi olduğu gibi, sabah sahilde yürüyüşümü bile yaptım. Dışarısı içerden daha sıcak.
Neyse gelelim tarifimize, ayvayı çok severim canım da kurabiye yapmak istiyordu. Fakat tek tek yapmaya üşendim ve tepsiye yaydım, hamurun yarısını da kakao ekleyip iki renkli hazırladım. Yumuşacık, kek-kurabiye arası, arası bol ayva püreli şahane bir tatlı oldu. Buyrun paylaşalım:


Malzemeler:
Hamuru:
2 adet yumurta
1bardak yoğurt süt karışımı
1 bardak sıvıyağ
2 kaşık tereyağ
1,5 bardak şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu, 1 paket karbonat
portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık kakao
un ( kontrollü konulacak çok yumuşak bşr hamur olacak)
Ara dolgusu için:
4 adet ayva
1 ayva
1 bardak şeker
1 çay bardağı ceviz, kuru üzüm
tarçın
damla çikolata
vişne reçeli


Yapılışı:
Önce arkadaşlar hamuru yoğurmaya başlayın, sıvı malzemeleri karıştırın ve unu eklemeye başlayın, bayağı yumuşak olacak. Hamuru ikiye bölün, bir yarısı daha küçük olacak, küçük olana kakao ekleyin.
Bu arada iç harcı hazırlayın, ayvaları ve elmayı soyup rendeleyin. Şekerle pişirmeye başlayın, tarçın, ceviz ve kuruüzüm ilave edin.
Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayın, beyaz olan hamuru tepsiye yayın. Ayvalı harcı üzerine yayın, damla çikolata serpin, ayrıca dilediğiniz miktarda vişne reçeli veya herhangi bir çeşit reçeli kaşık kaşık üzerine gezdirin.
Bu daha bir yumuşak doku katıyor kesinlikle reçel gezdirin.


Ayırdığınız kakaolu hamura biraz daha süt ekleyin ve daha akışkan bir hamur elde edin. Bunu da harcın üzerine yayarak tamamen kapatın. Bir avuç damla çikolatayı daha üzerine serpiştirin.
180 derecelik fırında arada kontrol ederek pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Bugüne kadar yaptığım en lezzetli kurabiyeleren biri bu oldu. Yumuşacık hem kurabiye hem tart, hem de dolgun bir kek gibi. Hamuru aslında şam kurabiyesi gibi.
Tavsiye ediyorum kesinlikle, bir de tek tek yapıp ortasına malzeme koymaya üşeniyorsanız tam size göre. Ben bu fikri tuttum, bir daha içli kurabiyeleri bu şekşlde yapmayı düşünüyorum.
Yaparsanız kolay gelsin afiyetler olsun, sevgilerimle...


Yorumlar

  1. İsmi bile direk dikkat çekiyor :)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tarif çok farklı geldi ellerine sağlık Özgencim, çok da kolay uğraşmadan şipşak :)

    YanıtlaSil
  3. Tepsi kurabiyesi harika fikir :) Kurabiye yapmaya ben de çok üşeniyorum. Böyle tepsiye yayıp dilimlemek çok pratik. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel ellerinize sağlık Özgen hanım.

    YanıtlaSil
  5. Ayvayı normal şartlarda pek tüketemiyorum. Bu şekilde lezzetlendirme fikri bana çok cazip geldi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder