Artık yaz nimetlerini bol bol kullanmanın tam zamanı, bu da onlardan biri. İster hafif bir öğün yerine yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz çünkü mücver lezzetinde üstelik fırında pişiyor ya da çay saatlerinde misafirlerinize börek olarak sunabilirsiniz. Kabak bollaşmışken bu lezzeti deneyin derim, Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
3 adet yeşil kabak
1 bardak kaşar loru
4 adet yumurta ( 1 tam içine, üçünün akı içine sarıları üstüne )
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt -yoğurt karışımı
yarım demet maydanoz, dereoetu
3 dal taze soğan
tuz, karabiber, pulbiber
1 kabartma tozu, 2 çay kaşığı karbonat ( 1 kaşık limon suyuyla karıştırıp ekleyin )
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak unu
2 bardak un (dilerseniz tam buğday unu )
Üzerine:
3 yumurta sarısı
susam, çörekotu
Yapılışı:
Önce arkadaşlar kabakları hafif soyup rendeleyin ve iyice suyunu sıkın.
Üzerine loru, ince kıydığınız diğer yeşillikleri, sıvıyağı, süt ve yoğurt karışımını, yumurtaları ekleyip karıştırın.
Daha sonra baharatlarını, mısır unu ve unu, kabartma tozu ve karbonatı da ilave edin.
Elde ettiğiniz karışım koyu bir kek kıvamında olmalı, o yüzden unu kontrollü ekleyin.
Kare veya dikdörtgen fırın kabınızı yağlayın ve mısır unu serpin. Harcınızı eşit şekilde tepsiye yayın.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını elinizle tamamen yayarak sürün, bol susam ve çörekotu serpin.
Bu böreği daha derince bir kalıpta pişirmenizi önermiyorum çünkü içi çiğ kalabilir.
170 derecede ısıtılmamış fırında iyice içi pişene kadar pişirin.
Olsa da yesem dedim hani ellerinize sağlık hayırlı cumalar :)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor. Kabağı anca bu şekilde ve ya yoğurtlu yiyebiliyorum ve bu tam benlik gibi gözüküyor :)
YanıtlaSilof offf. üsküp boşnek arnavur börekleriiiiii offff :)
YanıtlaSilMalzeme listesinde mısır unu yazmamışsınız.Bir de 1 tatlı kaşığı şeker yazıyor tuz hiç yok acaba bir yanlışlık mı var yoksa tatlı bir börek mi bu?
YanıtlaSilMerhaba ismini vermediğiniz izleyicim bu böreğe 1 bardk mısır unu katılıyor ayrıca şeker 1 tatlı kaşığı kadar kesinlikle tatlı bir börek değil, ben her tuzlu hamurişine muhakkak o kadar şeker eklerim çünkü lezzet dengesi sağlar lezzetine lezzet katar sevgiler
YanıtlaSilelınıze sağlık nefisss
YanıtlaSil