LEBLEBİLİ TAHİNLİ ÇITIR KURABİYE


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bir haftayı daha devirdik, ne kadar hızlı geçiyor zaman, pazartesi bir  başlıyor bakmışız hiç anlamadan hafta sonu gelmiş bile. Bir koşturmacadır gidiyor işte, geçiyor hayat. Rabbim hepimize bu koşturmaca içinde faydalı olmayı, her zaman üretmeyi nasip etsin İnşallah...
Sizlere spontane geliştirdiğim bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Bizim evde leblebi bol tüketilir, üstelik uzmanlar da en sağlıklı atıştırmalıklardan biri olarak öneriyor leblebiyi. Ben her içim kazındığında veya canım tatlı çektiğinde muhakkak bir hurma ve üç dört leblebiyi ağzıma atıyorum. O kadar lezzetli oluyor ki, denemenizi öneririm. Bir dahaki sefere kurabiyelerimi hurmalı ve leblebili.yapacağım.
Bu kurabiye de tahinli kurabiyemi yapacakken elimdeki leblebi tozlarını da değerlendireyim düşüncesiyle ortaya çıktı. Çok da lezzetli oldular buyrun paylaşalım:



Malzemeler:

1 bardak leblebi tozu
1 bardak pudra şekeri
1 bardak tahin
1 bardak sıvıyağ
1 bardak kuru üzüm
1 kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
üzerine:
bütün leblebi

Yapılışı:
Önce arkadaşlar sıvıyağ ve pudra şekerini yoğurma kabında karıştırın, sonra tahin, leblebi tozu, tuz ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzümleri de ilave edin. Unu kontrollü ekleyin. Hamurunuz sonunda ele yapışmayan yağlı bir hamur olacak, yuvarladığınızda elinizde parçalanmayacak.
Leblebi tozu için de bir bardak tuzsuz leblebiyi rondodan hafif kırıntılı olacak şekilde geçirin. tam un gibi olmayacak.
Hmurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine birer leblebiyi batırın ve kurabiyeleri muhakkak ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Piştiğini anlamanız için üzerlerinin çatlamış olması gerekir hemen çıkarın ve üzerini temiz bir bezle örtün, içini çekmesini bekleyin.
Bu kadar arkadaşlar denemenizi tavsiye ettiğim bir kurabiye, kıyır kıyır helva gibi yeniyor, üstelik son derece de sağlıklı.


Hepinize sağlık, huzur dolu bir hafta sonu diliyorum sevgiler...

Yorumlar

  1. lezzette sınır yok gerçekten,ilk kez leblebili bir kurabiye tarifi gördüm.Eminim lezzeti de süperdir.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten kıyır kıyır görünüyor. Eminim lezzeti de çok güzeldir. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. leblebili kurabiye fikri kulağa hoş geliyor.. Denemeli mutlaka. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder