ELMALI ŞEKERSİZ BOMBA KEK


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Havalar iyice ısındı, eminim hepimizi biraz da olsa fazlalıklardan kurtulma telaşı sardı ya da en azından benim için öyle. Canımız sürekli bir şeyler yemek istiyor bir yandan da kilo vermek istiyoruz ama ikisi bir arada olmuyor işte. O zaman ne yapmalı yine lezzetli yiyecekler hazırlamalı fakat içinde bize kilo aldıracak unsurları biraz da olsa azaltmalı öyle değil mi?
İşte bu kek öyle hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Eğer açsak ve diyetteysek bir bardak şekersiz sütlü kahveyle bir dilimi tam bir öğün niteliğinde.
Ben her öğle vaktinde acıktığımda bu şekilde tükettim fazlasıyla yetti. Sizlere de kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum, pişman olmayacaksınız.
İster bütün bir kalıpta ya da tek porsiyonluk muffin kalıplarında pişirin ama muhakkak yapın diyorum, çocuklar için de ideal.
Haydi bu haftasonu sevgili çocuklarınız  ve kendiniz için bu keki hazırlayın derim, sevgiler...

Malzemeler:
3 adet yumurta
yarım su bardağı pekmez
2 adet olgun elma
5-6 tane kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı demli çay
yarım su bardağı soda
3 tepeleme yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 kabartma tozu, vanilya
portakal kabuğu rendesi



1 çay kaşığı karbonat, yarım limon suyu (karbonatın üzerine sıkılacak)
1 tatlı kaşığı tarçın,zencefil
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı un

Yapılışı:
Önce arkadaşlar elmaları soyun ve küp küp doğrayın.
Yumurta ve pekmezi çırpıcıyla çırpın, diğer sıvı malzemeleri de ilave edip birlikte çırpın.
Sırayla elmalar, küp doğranmış ve sıcak sütte bekletilmiş incirleri, kuru üzümleri ve cevizi ilave edip karıştırın.
Sonra keçiboynuzu tozu, un, tam buğday unu, kabartma tozu, vanilya, tarçın, zencefil, portakal kabuğu, karbonat ve üzerine limon suyunu ekleyin.
Bunları da ekledikten sonra spatulayla iyice birbirine yedirin.
Yağlanmış bütün bir kek kalıbına veya muffin kalıplarına paylaştırın.
Isıtılmamış 170 derece fırına verin ve kontrollü olarak 45 dakika pişmeye bırakın. Muffin kalıplarında daha kısa sürede pişecektir, buna dikkat edin.
Pişme süresi sonunda kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
Eğer çubuk biraz hamurlu çıkıyorsa ısıyı 150 dereceye indirip bir 10 dakika daha tutun ve fırının içinde ılınana kadar bekletin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun, afiyetle kalın, hepinize sevdiklerinizle huzurlu, mutlu bir hafta sonu diliyorum sevgiler...


Yorumlar

  1. bence de bomba gibidir bu kek :) biri yapsa da yesem...Cevizli olan her şeye varım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim, şekersiz olmasi çok ilginç 😃 tam diyet krizlerine

    YanıtlaSil
  3. yineeeee süpersiin sen amaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Hem en sevdiğim çaylı,kek hem şekersiz,hem de elmalı...Daha ne olsun,lezzet ve sağlık birarada..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hımm nefis gorunyo canım.ama tabıkı denemedım daha once.bı yapim bakalım
    selamele cnm

    YanıtlaSil
  6. Tarifleriniz hem değişik hem de çok güzel görünüyor elinize sağlık:) Keçiboynuzu tozu aktarlarda mı bulunuyor? merak ettim de:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder