ÇOROÇ ( Karadeniz Bölgesi )


Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Dün biliyorsunuz Dünya Kadınlar Günüydü. Sembolik de olsa yurdun her yerinde bir şekilde kutlandı, Fethiye'de ise hunharca, caniler tarafından katledilen sevgili Özgecan için belediye tarafından yaptırılan çok güzel bir parkın açılışı vardı. Gerçekten bu park Özgecan gibi öyle güzel, öyle zarif ki çok özenilerek, titizlikle uğraşılarak yapıldı. Son ana kadar herşey mükemmel olmasına rağmen son anda parktaki balerin heykellerinin kaldırılması olayı bu güzel anıt parka, anlamına gölge düşürdü, keşke hiç yaşanmasaydı. O heykellerin müstehcenmiş diye kaldırılmış dendi, başkan ise bu heykellerin çok büyük olduğu ve Özgecan Anıtının önüne geçtiği için kaldırıldığını ve daha başka alanlarda değerlendirileceklerini söyledi. Bence de durum böyleydi, onu bunu bilmem ama arkadaşlar Fethiye gerçekten aydın, değerlere saygılı, hoşgörülü bir yerdir.
Çoğu ana haberde de izledim, böyle güzel bir anma Fethiye  geri kafalı diye yapılan yorumlarla gölgelendi gibi geliyor bana. Niye herşeyin arkasında bir art niyet aranıyor anlamıyorum ve yazık diyorum. Parkı ve anıtı görseniz söylediklerime hak verirsiniz. Bir dahaki yayınımda parkın resimlerini çekip sizinle paylaşacağım. Dün çekmedim çünkü muazzam bir kalabalık  vardı üstelik sevgili Öcgecanın annesi de oradaydı, herşeye rağmen güzeldi.
Gelelim tarifimize, Çoroçun tarifini TV 'de izlemiştim ve çok hoşuma gitmişti, damak tadıma fazlasıyla hitap ediyordu. Elimde de aynı malzemeler vardı ve hemen denedim, gerçekten lezzetli oluyor, bol yeşillik sevenler için kaçırılmaması gereken bir tarif diyorum. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:
1 demet pazı
1 adet kuru soğan
5-6 tane taze soğan
5-6 tane pırasa
yarımşar demet maydanoz ve dereotu
3-4 diş sarımsak
150 gr kıyma
2 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
1 kase mısırunu
1litre su ve süt karışımı

Yapılışı:
Önce arkadaşlar yeşillikleri güzelce yıkayın ve ince kıyın.
Önce tencerede sıvıyağda kıyma ve soğanı biraz kavurun ardından diğer yeşillikleri ilave edin ve birlikte yumuşayana kadar kavurun.
Baharatlarını ekleyin.
Ayrı bir tencerede su ve süt karışımıyla tereyağını kaynatın ve kaynayınca içine mısır ununu ilave edin, koyulaşana kadar pişirin. Bu karışımın yarısını fırın kabına yayın, üzerine kavurduğunuz otlu karışımı yayın.
En üste de kalan karışımı biraz sulandırıp üzerini kaplayın. Biraz kaşar serpip fırına verin. Kızarana kadar pişirin.
Bu kadar arkadaşlar afiyetler olsun. Gerçekten çok lezzetli bir yemek denemenizi öneririm, sevgilerimle, sağlıcakla kalın...


Yorumlar

  1. Farklı bir tarif olmuş ellerine sağlık ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
  2. Eline emeğine sağlık ben bu tarifi tutum en kısa zaman da mutlaka deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ilk defa duydum ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok sağlıklı ve lezzetli bir yiyecek olmuş,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. fethiyede hangi semttesiniz kızım bu yaz yerleşti fethiyye 2 ay kaldım biz çok sevdik halkı çok candan insanlar plaja çok yakın çalış plajı günlük başındalar yaza inşallah yine oradayım

    YanıtlaSil
  6. kızımın ismi çiğdem eyüboğlu asıl mesleği makina mühendisi şimdi A gurubu iş güvvenliği uzmanı olarak çalışıyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder