Günler ne çabuk geçiyor değil mi? Yılbaşı gelecek derken ocağı neredeyse yarıladık bile.
Annemler bizde ve birlikteyken günler nasıl geçiyor anlamıyoruz, keşke daha uzun kalsalar ama olmuyor işte gurbet. Onlar gidecek ve biz yine zor alışacağız bu duruma.
Onlar buradayken hamurişlerini daha fazla abartıyoruz sanki, çayın yanına ne yesek, hadi şunu da hadi bunu da yapalım derken yaptıkça yapıyoruz...
Bu kurabiye de çay ya da kahvenin yanına harika giden çıtır çıtır bir lezzet, fakat biraz tehlikeli yedikçe yiyesiniz geliyor. Size tavsiyem evde kalabalıkken veya misafirleriniz varsa yapın böylece çok tüketmiş olmazsınız. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
1 bardak pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 fincan siyah haşhaş
1 çay bardağı kavrulmuş susam
5 kaşık nişasta
1 kaşık katı yoğurt
aldığı kadar un
üzeri için:
damla çikolata
Yapılışı:
Önce arkadaşlar tereyağ, sıvıyağ, pudra şekerini yoğurma kabına alın.
Özleşene kadar yoğurun sonra yumurta, haşhaş, susam, vanilyayı, kabartma tozu ve yoğurdu ilave edin.
Nişasta ve unu da kontrollü ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üstlerine bir adet damla çikolata batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. Kızarmamasına dikkat edin, beyaz kalmalı.
Un kurabiyesi tadında harika, ağızda dağılan bir lezzet.
Cok guzel gorunuyorlar. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilçayın yanında da harika gider canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK öZGENİM.HARİKA GÖRÜNÜYOR KURABİYEN. EMİNİM TADI DA ENFESTİR.
YanıtlaSilHER NE KADAR BEN TADINA BAKAMASAMDA BİLİYORUM Kİ HERZAMAN YAPTIĞIN GİBİ LEZİZDİR.
ELLERİN DERT GÖRMESİN CANIM.
KOCAMAN ÖPÜYORUM
ÖZLEM
Merhabalar,
YanıtlaSilÇok hoş görünüyorlar, elinize sağlık.